Et realt angrepsparti

Vi tar med sluttstillingen fra et meget spenstig parti mellom Terje Wahl og Knut Johnson i kveld, der Knut med de svarte brikkene gikk seirende ut av kampen. Spesielt for denne sluttstillingen er at Hvit står klar til å sette matt på h8 i neste trekk:

Partiet var lenge usymmetrisk, men jevnt. Slik var stillingen etter 21 trekk:

Hvit har en fordel her, men etter 22 Th6?! står Svart litt bedre. Hva ville du ha spilt i stedet? 

Kjempetabben fra Hvit var 24 Ld2??

Svart slo med 24…bxc3! og selv om det hvite tårnet kom til h1 i neste trekk, så var det for sent for Hvit. Hva burde Hvit ha spilt i stedet for det fatale løpertrekket?

De neste trekkene var: 

25 Th1 Txb2+    og    26 Kc1 Tg8!   og der forsvant Hvits siste håp om en heldig matt på h-linjen.

 

4 kommentarer til “Et realt angrepsparti

 1. Dag Ulvin

  Jeg stod og så på stilingen før Th6 og konkluderte at jeg ville spille Th6 🙂 Jeg kan egentlig ikke se andre konstruktive trekk hvit har der. 🙂

  Svar
 2. Terje Wahl

  Takk, det var jo oppmuntrende å høre – da var jeg ikke helt på jordet der. Nå har min iPad/Shredder stått og regnet i en time, og den tviholder på at det er best å gå fram med e-bonden, for så å følge opp med f5. Kompliserte saker, men pila viser da nesten +2. Jeg så aldri det trekket, og vurderte bare Th6 og Sd4.

  Det er for øvrig en helt ellevill variant der etter 22 e4 hvor den hvite kongen jages helt til f4 av to svarte dronninger, før hvit setter matt med sin dronning på h8.  

  Svar
  1. Thomas Pronstad

   Skjønner ikke hvorfor dere vil spille Th6, hva oppnår det trekket? Hadde stått mellom e4 for å få inn f5 og cxb4 for å få vekk løpern med tempo for min del. Hadde garantert aldri funnet fortsettelsen.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.