Noen bilder og inntrykk fra Landsturneringen

Jeg tok med et godt gammeldags kamera til den ene runden av Landsturneringen 2018 for å dokumentere litt. Her kommer litt bilder av Lillestrøms deltakere og så et par partisituasjoner senere.

Åge klar for runde 4 mot Irandoust.

Audun på «nesten live». DGT-brett, men ingen tilkobling mot Bror Thanke.

Fra bunnen av klasse Mester og nesten alle mine motspillere i ett bilde. Min motstander i runde 2 (Frode Ryan Lund) nærmest kamera, runde 7 (Elham Abdrlauf) i rødt ved siden av han, spillende mot Kenneth Hamre (min motstander i runde 9). flankert av Gunnar Stray (runde 5). Brettet bortenfor finner vi Edit Machlik (runde 6) mot FM Erlend Mikalsen. Bak ryggen til Erlend i hvit t-skjorte er Jan Sørgjerd (runde 3).

Dette trenger ingen forklaring. Hammer – Agdestein, remis

Her ser vi Max vinne mot Gjermund Tandberg.

Terje Wahl mot Eyvind Larre, remis. Terje hadde gode sjanser til å vinne dette partiet.

Så en av mine misbrukte sjanser fra runde 4:

Her har Tor Gulbrandsen nettopp trukket løperen til b8, et ikke veldig godt trekk. Det fulgte e5 Se4. Lxe4 dxe4. Rxe4 Db6. Sbxd4 Sc5. Te2 Lg4. h3 Lh5. g4 Lg6. Le3 Rd8?. Rd2 Ne4??.

Her kunne jeg ha vunnet enkelt med Sf5 fordi svart sliter med å dekke 8. raden, redde dronningen og den løse springeren i sentrum. Jeg valgte. Sb3?! som også vinner, men er mer komplisert. Etter Txd2 hadde jeg dessverre regnet feil tidligere, og tok meg ikke tid til å regne på nytt. Lxb6?? Txd1+. Txd1 Lxe5. Au da. Når jeg regnet på dette i stillingen der jeg spiller Td2, og skal sjekke om Se4 gir meg problemer eller ikke, tenkte jeg at løperen hans er fanget og feilberegnet at min egen løper faktisk kan slås etter at sorts løper flytter med tempo. Hadde jeg tatt meg bedre tid etter Txd2 ville jeg kanskje ha sett dette og funnet at S (begge) xd2 er mye sterkere.

Æsj. Jeg har fortsatt en liten fordel, men ikke nok til å vinne og 8 trekk senere ble partiet remis etter trekkgjentagelse.

Én kommentar til “Noen bilder og inntrykk fra Landsturneringen

  1. påkrevet

    Takk for fine bilder og spennende partikommentar. Forhåpentligvis vil vi få flere spennende snapshots fra Landsturneringen når vi starter opp igjen neste måned.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.