En ny sesong

Da er vi i gang igjen. Enkelte av spillerne viste litt rusten lynsjakk-form denne første mandagen, for plutselig var dronningen borte, eller ooops – der var det matt på førsteraden! Men favoritt Dag Ulvin tok 11/11, noe som tilsvarer en prestasjon på 2550!

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Lillestromapningslyn2018-LillestromSjakklubb

Og når vi først snakker om prestasjoner over 2500: I løpet av sommeren tok Johan Sebastian Christiansen – som besøkte oss en lynsjakk-kveld i mai i fjor – sitt tredje stormesternapp, og blir dermed Norges femtende stormester i sjakk. Vi gratulerer, og da kan jo noen av oss skryte av å ha spilt mot en som ble stormester! Her er forresten listen over alle de norske stormestrene:

https://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over_norske_stormestere_i_sjakk

Noen nye ansikter dukket opp i Skedsmohallen denne første mandagen, og det er jo moro. Og selv om det «bare» ble 2 poeng på unge Tristan i lynsjakken, så viste han god spilleforståelse og meget høyt tempo. Og på mandag er det mulighet til å plukke FIDE-ratingpoeng i hurtigsjakk …

Ellers må vi jo også gratulere Simen Agdestein. Han ble nemlig europamester for seniorer (50+) i løpet av sommeren!

http://www.sjakk.no/2018/08/12/simen-agdestein-vant-em/

Magnus Carlsen er forresten i aksjon i Sinquefied Cup i USA nå. I kveld spilte han remis med sorte brikker mot Alexander Grischuk, i et parti der denne rare stillingen dukket opp etter en ellevill åpning:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.