Litt oppsummering

Etter to runder av høstens klubbmesterskap, er det tre spillere som står med full pott: Dag, Fredrik og Audun. Tredje runde spilles mandag 24 september.

I fotball snakkes det om «misbrukte straffespark», og på sjakkbrettet dukker det iblant opp noe som likner. I første runde av klubbmesterskapet var det Knut som endte opp med kun et halvpoeng i en fullstendig vunnet stilling. Og i andre runde var det Terje W. som med svarte brikker ganske enkelt kunne ha dyttet bonden fram med en høygaffel til feltet e4 allerede i det femte trekket:

Også i trekk 11 hyler Stockfish at svart spille bonden fram (selv om det ikke er like lett å se at fordelen også da tilsvarer 2 bønder). Men nei – jeg hadde blikket et annet sted på brettet. Åge tettet omsider hullet med 12 e4 og vant senere partiet etter fint spill.

Lørdag 8. september var flere av klubbens spillere i aksjon i Hurtigsjakk-turnering på Ski, der det ble spilt 6 runder. Thomas tok en 13. plass i A-gruppen med 50 % score og 12 poeng framgang på hurtig-ratingen. Det var 26 deltakere i A-gruppen.

I B-gruppen (30 deltakere) tok Åge Ringstad en 9.plass med 4/6 poeng, mens Tristans 2,5 poeng holdt til 20.plass. Tristan var bare en halvpoeng fra premien for beste uratede spiller.

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=FollosjakkenGrandPrixHurtig32018-Follosjakkforening

Junior-VM er nylig avsluttet, og der tok Johan Sebastian Christiansen en fin syvendeplass med en prestasjon på 2629 etter 11 runder. Han lå faktisk på andreplass før siste runde, men tapte der med svarte brikker for en russer. Fjorårets juniorverdensmester Aryan Tari deltok ikke i år.

Sjakk-OL starter 24 september.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.