Zdenek alene i teten

Etter tredje runde i vårturneringen er det bare en spiller med full pott. I oppgjøret mot Max på førstebordet klarte Zdenek med svarte brikker etter hvert å ta over initiativet. Men det var jevnt lenge. Dersom Max her hadde slått med 29 Txf8+ ville det fortsatt ha vært helt jevnt (0,0).

Derimot var det å aktivisere kongen med 29 Kf2? ikke like bra (-2).

Med to gyldige fravær i de første rundene, er Åge nå oppe på 2 poeng etter å ha vunnet revansjeoppgjøret mot Terje W. I dette partiet gikk det hele 17 trekk før det forsvant en brikke fra brettet, og avgjørelsen kom brått langt ute i partiet. Med det anbefalte trekket 32 Tc4 ville stillingen i følge Stockfish vært helt lik (0,0). Men da Hvit i stedet her spilte 32 Sg5?? gjorde Åge kort prosess, og i løpet av et par trekk var Hvit et tårn fattigere …

For øvrig: Samtlige partier i tredje runde endte med vinst for spilleren som hadde de svarte brikkene!

Her er alle resultatene: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillestromVarturnering2019-LillestromSjakklubb

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.