Zdenek fortsatt i teten

Det ble remiser på toppbordene i femte runde av vårturneringen. Zdenek klarte med hvite brikker å holde stand mot Dags offensive spill i et italiensk parti. 

Fredrik holdt også remis i sitt d4-parti mot Audun, der stillingen etter 5 trekk ikke liknet på noe jeg har sett før. Men jammen var det en kjent teoristilling fra det som kalles «Engelsk forsvar». En stilling der Svart historisk sett har hatt god score:

Max, Anders Jensen og Kyrre benyttet anledningen til å klatre høyere på tabellen med vinst i sine partier. Her går Max på offensiven i sitt parti med 28 Sf7+ …

Partiet mellom Ole Jørgen og Terje W ble rundens lengste, og spillerne måtte ta hengeparti etter 98 trekk. Da hadde Hvit fortsatt en time (!) igjen på klokka, mens Svart bare hadde ett minutt igjen. Men på brettet var det bare igjen to konger, et hvitt tårn, og en svart hest som hadde klart å hoppe unna farene så langt. Det ble avtalt remis neste dag etter at det hemmelige trekket viste seg å være et ålreit trekk. Det var for øvrig «bare» tolv trekk siden den siste bonden forsvant.  

Ole Jørgen tvinger her fram et dronningbytte på feltet c5, og vinner deretter kvalitet med trekkene 30 Sxc5 og 31 Sd7! …

På tabellen leder Zdenek fortsatt med et helt poeng ned til Dag og Audun. Kyrre er i ferd med å spille seg inn på en riktig fin FIDE-rating i sin første sesong i klubben, og mangler nå bare ett parti mot en ratet spiller før FIDE-rating er i boks.

Her er oppdatert resultatliste …  

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillestromVarturnering2019-LillestromSjakklubb

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.