Tre i teten

Tredje runde i klubbmesterskapet hadde noen meget korte partier, og noen veldig lange. Lengst varte det spektakulære partiet mellom Fredrik og Zdenek, som gikk til hengeparti mens klokka tikket ned mot null – og der Fredrik klarte å notere sitt hemmelige trekk med ett sekund igjen på klokka!

Zdenek tro til med Albins motgambit, og ofret dermed gladelig en bonde. Fredrik ga deretter bonden tilbake, og ga så blaffen i sin egen konges trygghet. Her har Hvit sendt alle sine bønder i angrep, mens Svart ikke har rokert enda:

Full fart framover! Hvit har nettopp spilt 17 h4 …

Zdenek fikk etter hvert et voldsomt overtak. Her er den aller største muligheten:

41 Th2! er vinnertrekket (-10).

Svart spilte i stedet 41 f2 … og fordelen krympet noe (-3). Et par trekk senere var stillingen helt lik. Og da det hemmelige trekket skulle noteres, var det faktisk Hvit som stod best:

Ikke lett å finne 46 Tg2! i ekstrem tidsnød.

I stedet for vinnertrekket 46 Tg2! (+5) valgte Fredrik å slå d-bonden, som gir en meget jevn stilling (0,00). Og etter noen dager ble spillerne enige om remis.

Etter at tre runder er unnagjort, ligger Dag, Zdenek og Thomas P i teten, alle med 2,5 poeng.

Mandag er det Fischer-sjakk (Fischer Random) – som en liten oppladning til verdensmesterskapet som skal spilles i Oslo om noen uker.

3 kommentarer til “Tre i teten

 1. Fredrik

  Det er viktig å spille publikumsvennlig sjakk slik at tilskuerne ikke går hjem før partiet er over! Mot Thomas og hadde jeg + 10 og spilte remi, mot Zdenek var det-10 og ble remis. Sier det noe om kvaliteten på spillerne?… Nei sikkert ikke 😁

  Svar
  1. Fredrik

   Takk Thomas, det er det fineste du har sagt til meg :-D- Lykke til i kveld, Fischersjakk er ikke helt min greie så da tyr jeg til andre forlystelser.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.