Anti-fransk

Kongeindisk angrep (KIA) – også kalt «kongeindisk i forhånd» – var den første åpningen jeg lærte meg med hvite brikker, og med 1 Sf3… spilte jeg den åpningen mot alt. Veldig enkelt: Først kongen i trygghet bak løperen, og deretter bøndene og begge hestene i angrep for å sette matt. Men etter hvert lærte jeg her i klubben at KIA funker best når Svart spiller …e6.

Etter et par år med d4-åpning (London/Torre), har jeg i år prøvd å åpne med 1 e4, og da er det godt å ha det gode, gamle kongeindiske angrepet dersom Svart prøver seg med fransk 1 e4 e6. Her er et morsomt eksempel fra et parti nylig på chess.com:

Den kongeindiske utgangsposisjonen er her etablert.

Hestene og bøndene begynner så å forberede angrepet …

Alt klart for stormløp mot den svarte kongen!

Ofre eller ikke ofre? Jo, her må man slå til mens sjansen er der …

Alt eller ingenting! Datamaskinen sier at det er greit, men fortsatt jevnt.

Svart klarte å få sin dronning tilbake i forsvar, men gikk til slutt i en felle …

Svart redder tårnet sitt, men …

Jeg var veeeeldig fornøyd da jeg satte meg på toget, åpnet mobiltelefonen, og kunne fullføre angrepet med 36 Df7+! Hvorpå min portugisiske motstander ga opp etter å ha tenkt noen timer.

1 kommentar til “Anti-fransk

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.