Kompliserte saker

Fire bord gikk «live» ut på nettet i femte runde i årets klubbmesterskap, mens Carlsen spilte Fishersjakk mot Caruana på storskjermen i kantina. De fire partiene kan spilles igjennom her:

http://view.livechesscloud.com/35eed7ad-a067-41c9-acc7-7d05e9e5bbf1

Det var Dag mot Thomas på toppbordet denne kvelden. Og denne gangen kom det ikke noen defensiv Caro-Kann eller Skandinavisk på brettet fra Thomas – her var full fart med siciliansk Najdorf (etter en litt uvanlig trekkrekkefølge) og svarte bønder langt fram på brettet.

Men Dag har spilt hvite brikker mot siciliansk før, og tok til slutt seieren hjem, etter veldig kompliserte stillinger på brettet. Og hvordan ser man egentlig at Hvit har +2.5 i denne materielt sett like stillingen?

Hvit har overtatt kontrollen i partiet. Stockfish sier +2,5.

På bord 2 vant Fredrik mot Zdenek like før turneringslederen måtte bryte for hengeparti. Dag leder nå turneringen et halvt poeng foran Fredrik.

På bord 3 var det veldig mange hundre poeng i ratingforskjell mellom Ivar og Terje W – og det viste seg ganske tidlig i partiet, som startet med slavisk åpning. Den gamle huskeregelen om å spille …h6 for å gi den slaviske løperen en trygg parkeringsplass, var ikke rett løsning her:

7…h6? ble møtt med 8 Db3! (+0,7) og der startet problemene for Svart. Datamaskinen anbefaler 7…c5 med påfølgende dronningbytte (-0,2).

På bord 4 oppstod det en komplisert stilling, i oppgjøret mellom Kyrre og Jonas:

Svart inviterer her til slagveksling, men ender opp med å miste et tårn pga tårn-trusselen mot den svarte dronningen.

Kyrre gikk dermed opp på 3,0 poeng. Han vant gruppen under 1500 i rating i vårsesongen, men har litt for høy rating denne høsten til å sloss om den tittelen. Det er i øyeblikket svært jevnt i den nederste klassen, med Lars Brodal og Terje Aaneby på 2,5 poeng og en lang rekke spillere på 2,0 og 1,5 poeng. Her er intet avgjort, men noen av spillerne har allerede brukt opp sine to «fridager», og tåler neppe mer fravær nå dersom det skal bli pokal.

Her er hele resultatlisten: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillstromKlubbmesterskap2019-LillestromSjakklubb

Søndag kl 12:00 er det hjemmekamp både for førstelaget (mot Strømmen 1) og andrelaget (mot OSS Hobby). Lagoppstillingen på førstelaget holder vi hemmelig inntil videre. På andrelaget spiller Åge, Kenneth, Terje W og Tom denne første runden.

1 kommentar til “Kompliserte saker

  1. Dag Ulvin

    Morsomt om en maskin viser +2.5 for hvit etter c5. Rett etter partiet snakket Thomas og jeg om stillingen og var enige om at der kom nok en datamaskin til å vise +2 og litt 🙂

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.