Mye på en gang

Det har vært et par meget travle dager for Lillestrøm Sjakklubb.

På søndag gikk altså første runde i Østlandsserien, og vårt førstelag topper nå sin avdeling i 2.divisjon etter 3-1 seieren hjemme mot Strømmen-1. Her er de fire partiene: https://lillestromsjakk.no/dgtlive/ost19-20/

Andrelaget spilte 2-2 hjemme mot OSS Hobby, i en kamp der Lillestrøm var ratet noe lavere på alle fire bordene.

Mandag hadde vi så høstens andre FIDE-ratede lynsjakkturnering. Dag Ulvin tok 12/12 og plusset dermed på sin FIDE-lynsjakkrating med hele 22 poeng. På 10,5 poeng fulgte Vebjørn Maanum Leonhardsen (som hadde tatt turen fra Bærum) og Thomas Pronstad (som i tillegg imponerte med både å kjøre Turneringsservicen og kringkaste 52 partier fra de fire elektroniske brettene!).

Her er alle resultatene: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillestromLynNovember2019-LillestromSjakklubb

Og her er alle partiene: http://view.livechesscloud.com/61f72df6-ac19-407c-a92e-f3c790d70878

(Merk at ikke alle kongene ble riktig passert etter endt parti på de elektroniske brettene. Det er resultatet i Turneringsservice som er offisielt).

Vi tar med en meget interessant stilling fra partiet Terje Wahl – Dag Ulvin i den aller siste runden av lynsjakken. Svarts dronning har her forspist seg på den «giftige bonden» på b2, og Hvit har deretter lukket fellen med 5 Sb5… og 6 a3… og deretter 7 Tb1… og 8 Dc1…

Hvit går her for seier i stedet for trekkgjentakelse. Svart kompliserer så stillingen med 8…Sb4:

Mye interessant å velge i mellom her. Stockfish foreslår Tb2.

Hvit, som så langt hadde spilt på autopilot etter læreboka i London-systemet, sank her ned i dype tanker i valget mellom det katastrofale 9 Ta1?? (-10) og de utmerkete alternativene 9 Tb2! (+12) og 9 axb4! (+11). Etter et minutts tenketid slo Terje W hesten på b4, og rasket deretter med seg tårnet på a8 mens Dag var opptatt av å redde sin dronning.

Og hvordan endte så partiet? Jo, Dag hadde ca -10 på brettet, men +0:10 igjen på klokka. Mens Terje W hadde ca +10 på brettet og 0:00 på klokka. Lynsjakk er lynsjakk …

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.