Litt info fra Åpent NM i lyn- og hurtigsjakk

Det var et svært NM-arrangement i Drammen denne helgen med ca 450 spillere til stede. Lynsjakken fredag hadde store forsinkelser, mens hurtigsjakken lørdag og søndag fulgte det oppsatte tidsskjemaet fint. Det var to Lillestrøm-spillere med i lynsjakken og fem Lillestrøm-spillere med i hurtigsjakken.

Fra lynsjakken – som ble vunnet av Simen Agdestein med 9 seire av 9 mulige – må nevnes Audun Kvams parti i første runde mot tidligere norgesmester GM Johan Salomon. I Najdorf-siciliansk klinket Audun til med et løperoffer allerede i trekk 8, i det som ble et fyrverkeri av et parti:

Audun ofrer løperen på e6-bonden mot GM Johan Salomon. Stockfish er ikke helt enig (-1) men det fungerte veldig fint.

Det var full forvirring på brettet de neste ti trekkene, og etter 21 trekk sier datamaskinen at stillingen var helt jevn:

Etter noen minutter med fullt kaos på brettet, ville det vært en helt jevn stilling hvis Audun hadde slått stormesterens løper her. Dessverre spilte han 22 Tg1?? (-matt i 22) i tidsnøden …

… men to trekk senere sier Stockfish likevel at Lillestrøm-spilleren står klart best:

Med 24 f3! ville stillingen ha vært +1,4 for vår mann. Men Audun sjakket på b7 med dronningen og slapp deretter opp for tid.

Fra hurtigsjakken kan nevnes at:

I A-klassen scoret Audun 3,5 / 10.

I B-klassen scoret Anders Jensen meget sterke 6 / 10 og ble nr 39 med en ratingframgang på +13. Åge Ringstad, som på forhånd var en av de lavest ratede i klassen, hadde en meget tøff første dag, men tok 50 % siste dagen, totalt 2,5 / 10. Det kan her også nevnes at unge Ask Amundsen fra Strømmen scoret 6,5 / 10 etter fire strake seire den siste dagen, samt at vårt tidligere medlem Thomas Ryen endte på 5 / 10 etter noe ujevn innsats.

I C-klassen, der det var hele 194 frammøtte spillere, gjorde Tom Dalbak en veldig fin prestasjon med 6 / 10 som ga en 60.plass. Terje Wahl var på det jevne med 5 / 10 og plass nr 105. I denne klassen var det mange spillere som ikke hadde FIDE-rating i hurtigsjakk fra før, og Terje W gikk gjennom samtlige ti runder uten å møte en eneste spiller med FIDE-rating.

Og dermed er sjakkåret 2020 i gang for alvor!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.