Mandagskveld i cyberspace

Antall medlemmer som hadde møtt opp på klubbens Lichess-side denne mandagen var ikke så høyt i minuttene før kick-off, og diskusjonen gikk derfor heftig i chat-feltet om hva som burde gjøres med den tillyste hurtigsjakk-turneringen.

Etter avklaring av debatten klarte arrangør Thomas – i stor tidsnød – å endre tidskontrollen ned til 3 min + 2 sek rett før turneringen startet. Og dermed ble det to timer med intens lynsjakk.

«Konstricta» benyttet anledningen til å gå rett i tet mens «mackfighter» og «chesster1981» brukte massevis av tid på å spille remis innbyrdes i det første partiet. Men etter hvert som den første timen ble passert, så overtok «mackfighter» og slik ble det:

Over til andre ting:

Som kjent ble kandidat-turneringen i Jekaterinburg avbrutt ved halvgått løp. Det er foreløpig noe uvisst når siste halvdel av den turneringen vil bli spilt, og når/hvor Magnus Carlsens VM-match vil bli spilt.

Det ryktes før øvrig at Carlsen selv nylig spilte bullett-sjakk en hel natt på nettet mot Alireza Firouzja, og at sistnevnte scoret best i den maratonduellen.

Her på Nerdrum er det boka «Bent Larsen’s Best Games» som er lesestoff denne påsken. Det høres sikkert imponerende ut, men strengt tatt så er nok undertegnede mer opptatt av å lese historiene rundt partiene, enn av å spille igjennom samtlige partier på brettet i stua.

Men det bringer oss til dagens tema her på klubbens web-side: Dersom du skulle skrive en sjakkbok – hva ville da tittelen ha vært?

En god tittel på min sjakkbok ville nok vært «Mine største sluttspill-tabber» – det kunne sikkert ha blitt en klassiker …

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.