Favorittseier til slutt

I åttende og siste runde av høstens langsjakkturnering/klubbmesterskap i Lillestrøm Sjakklubb møtte GM Johan-Sebastian Christiansen (2617) vår egen Anders S. Jensen (1699). Anders storspilte lenge i sitt franske forsvar, og stod faktisk riktig fint en periode mellom trekk 20 og 25:

Her er Anders sin dronning på tokt i trekk 23, omringet av stormester-offiserer. Stockfish liker Svart i denne stillingen (-0,5).

Hjemmehåpet sprakk imidlertid i trekk 30, og det var sjakk matt fire trekk senere.

Og dermed ble det den gjestende stormester som – ikke overraskende – gikk til topps i turneringen. Vi gratulerer! Ratingmessig ble det ikke store endringen for JSC, men han fikk mange nye sjakk-venner. Veldig moro med slikt storfint besøk.

Beste Lillestrøm-spiller i turneringen ble Ivar Chavannes (2089). Og nyheten om Ivars fyrverkeri av et remis-parti mot JSC i runde 5 har gått verden rundt. I hvert fall helt til Ivars gamle klubb Wimbledon Chess Club i England, der partiet omtales nærmest som en lærebok i katalansk åpning, og med formuleringer som …

«… 5-hour game at the Skedsmohallen arena, which hosts sport and concerts …»

«By move 30 both players are in desperate time trouble and Ivar flashes out 32. Bh3 …»

«To hold the game at the end, Black’s Queen has to keep dancing between b8 and b4: a Dancing Queen now reduced to being a “Puppet on a String“. Ooh!»

Turneringens siste parti var en meget forsiktig gammelindisk remis på det bordet som hadde høyest gjennomsnittsalder. Og sambygdingene Tom og Terje kunne sikkert ha fortsatt i flere timer til uten en avgjørelse, men valgte å ta en fredelig avslutning da det begynte å nærme seg stengetid. Litt tidligere på kvelden hadde Thomas og Audun spilt remis, mens Ivar og Mohammed vant over henholdsvis Ole Jørgen og Åge.

Størst rating-framgang i denne turneringen hadde Mohammed og Ole Jørgen.

Her er hele tabellen: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Lillestromklubbmesterskap2020-LillestromSjakklubb

De nye korona-tiltakene får nå praktiske konsekvenser for seriesjakken, med mange utsatte lagkamper. Se de siste nyhetene fra Sjakkforbundet her: http://www.sjakk.no

Til sist i dag et bilde av klubbens medlem Arnulf Dalberg (1940-2020), som dessverre gikk bort i uken som gikk. La oss alle ha som mål å fortsatt spille i sjakklubb når vi blir 80 år.

Arnulf (t.v.) med en ekte lynsjakk-matt mot Terje W i 2015. (Foto: Zdenek Barton)

1 kommentar til “Favorittseier til slutt

  1. Dag Ulvin

    Synd med Arnulf. Han var en kjernekar. Fint representativt bilde, fra (gode) gamle dager i Folkets Hus?

    Vi får heller tolerere at stormesteren vant klubbturneringa, og komme sterkere tilbake. Gratulerer til Johan-Sebastian!

    Hvor i alle dager er hjemmesiden til Wimbledon Chess Club? Til tross for iherdig googling både basert på klubbnavn og sitert tekst her, finner jeg ingenting. Har noen en link?

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.