NM for klubblag siste dag

Etter å ha svevet høyt etter lagseieren lørdag kveld, kom vi brått ned på jorda igjen søndag morgen i Runde 5. Mot laget fra Tønsberg spiste Terje en forgiftet bonde, det forsvant et tårn i hjørnet hos Enrique, og på Åges brett snudde stillingen fra offiser over til tap. Et halvpoeng for Elvis på toppbordet var alt Lillestrøm satt igjen med der.

Noen bønder bør få stå i fred. Burde flyttet tårnet i stedet for å slå bonden på b4 i Runde 5.

Siste runde ble (som forventet) litt forsinket av noen meeeeget lange partier i Runde 5. Vår motstander var Modum, som hadde omtrent samme rating. Det ble en meget jevn kamp, der stillingen var 1,5 – 1,5 etter at tre partier var ferdigspilt. Det ble dessverre tap i det siste partiet også, og dermed ble Lillestrøm stående på 4 lagpoeng i denne turneringen. Det ga plass nr 47 av 57 deltakende lag. Ikke så bra som vi hadde håpet på, men vi hadde mye moro underveis.

Av spillerne våre, så imponerte Elvis Chikwati med 2,5 av 3 og en rating-framgang på +14 i denne turneringen. Audun Kvam gikk også 14 rating-poeng fram, tross det uheldige tapet i kanonpartiet mot GM Romanov i første runde. Nevnes må også at Filip Nilsen gikk ubeseiret gjennom sin debut som lagspiller i sjakk.

Det synlige beviset på at vi møtte et topplag i første runde.

I løpet av søndagen fikk vi også overrakt premie (sjakk-klokke med plakett) fra Norges Sjakkforbund for seieren i Seriesjakken Div 2A i sesongen 2021/2022 og 3. div A i sesongen 2017/2018.

Mandag 30. mai er det FIDE-ratet hurtigsjakk-turnering i klubben vår kl 18:00.

2 kommentarer til “NM for klubblag siste dag

  1. Anders

    Takk for flott lagledelsen Terje ! Her var vi mange som fikk morsome og lærerike partier utenfor Skedsmo hallens trygge vegge. Skikkelig bra tiltak.
    Spesielt Auduns parti mott den Rusiske stormester var imponerende, velspilt og ikke minst nervepirrende å følge på live sendingen.
    Håper vi gjentar suksessen til neste år.

    Svar
  2. Dag Ulvin

    Flott at LSK er med på noe slikt for en gangs skyld. Tror det nesten er første gang i historien. Enda bedre om det ga mersmak!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.