NM runde 7

Det var bare tre Lillestrøm-spillere i aksjon i runde 7. Tom spilte en ny remis, mens både Terje og Enrique tapte i denne runden.

En usedvanlig aggressiv Terje ofret raskt en hvit sentrumsbonde og kjørte h-bonden i angrep i beste AlphaZero-stil mot Pål Moe fra OSS. Motstanderen tenkte og tenkte, og fant en god forsvarsplan. Hvordan skulle Lillestrøm-angrepet føres videre? I denne stillingen har Hvit fem ulike trekk å velge imellom for raskt å kunne aktivisere det andre hvite tårnet:

Fra partiet Wahl (1287) – Moe (1742). Hvordan bør Hvit fortsette angrepet her?
  • Stockfish sier at Hvit kan slå seg igjennom til remis (0,00) ved evigsjakk eller trekkgjentakelse i tre av variantene: 22 Kf2 / 22 Kd2 / 22 Dd2.
  • Stockfish sier at Hvit dessverre har ofret en bonde til ingen nytte (-1) i variantene 22 Dc2 og 22 Dd4.

Jeg valgte dessverre den sistnevnte varianten. Hadde ikke sett at en svart dronning på g5 plutselig truet tårnet mitt på h6.

Enrique kom ganske tidlig i en vanskelig posisjon i dag med hvite brikker i et Nimzo-indisk parti. I denne stillingen sier Stockfish at det beste trekket ville vært 13 Se5 (-0,2) som utnytter en binding mot den svarte dronningen. Trekket som ble spilt, 13 Tb1, var ikke like bra (-1,0).

Fra partiet Llorca Domenech (1621) – Endresen (1685). Stockfish anbefaler å hoppe inn i sentrum og utnytte en binding mot dronningen.

Fredag spilles først åttende runde, og deretter NM i lynsjakk på kvelden. Terje W. er i skrivende stund høyest ratet av de påmeldte spillerne i Klasse 5 …

3 kommentarer til “NM runde 7

  1. Dag Ulvin

    Takk for fine rapporter. Lykke til i NM i lyn. Zdenek og jeg, og muligens noen flere, dukker opp utover dagen på lørdag for å følge slutten av siste runde. Husk glattbarbering og pent antrekk til Zs bilder!

    Svar
    1. Terje Wahl

      Det blir walk-over for meg i siste runde lørdag, da en av spillerne har trukket seg i dag.
      4,5 / 9 i Lyn holdt ikke til finale-spill i kveld. Til gjengjeld rekker jeg siste toget hjem …

      Svar
  2. Dag Ulvin

    Takk for info, da trenger vi ikke se etter deg. Jeg regner med du ikke vil være med å se på? Ta evt kontakt raskest mulig. Ellers synes jeg diagramstillinga i Wahl-Moe ser veldig god ut for hvit ved første øyekast. Det overrasker meg litt at hvit ikke har mer enn evigsjakker ved beste spill, men man argumenterer ikke mot maskinanalyse i en slik stilling. Jeg husker forøvrig jeg slo ambassadør Pål Moe i NM på Gausdal i ca 1986. Så da fikk han endelig revansj mot LSK.ca 35 år etter.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.