Dobbelt bortetap i seriesjakken

Det ble tap på bortebane for begge våre lag i Østlandsserien denne helgen:

  • Hønefoss1 – Lillestrøm1: 4-1
  • Indre Østfold2 – Lillestrøm2: 3-1

På grunn av sykdom ble det flere endringer på den lagoppstillingen som var planlagt for Lillestrøm-1 i bortekampen mot Hønefoss-1. Både vår første- og andrebordspiller måtte melde sykdomsforfall dagen før, men med god sportsånd ble det stablet på bena et fullt lag med 5 spillere. Hjemmelaget Hønefoss var imidlertid klart høyere ratet på alle bord da kampen startet. Audun og Ivar klarte remis på de to øverste bordene, mens det ble tap for Thomas, Trond og Tien.

Bærum og Akademisk har nå full pott etter tre runder i Østlandsserien 1.divisjon, mens Porsgrunn og Lillestrøm fortsatt har en utsatt kamp fra første runde. Her er alle resultatene: https://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=Ostlandsserien22231div2022-NorgesSjakkforbund

I fjerdedivisjonskampen på Askim mellom Indre Østfold-2 og Lillestrøm-2 stilte vi med den samme lagoppstillingen som vant mot Groruddalen i Lag-NM tidligere i år. Hjemmelaget hadde betydelig høyere rating på alle bord, men det var spennende lenge. Etter tre og en halv time tok Filip en fin remis på tredjebordet, mens det fortsatt var uavklart på de andre bordene. Deretter bukket imidlertid Terje dronningen på fjerdebordet, og Åge måtte avvikle til et tapt bondesluttspill. Det ble til slutt remis på førstebordet der Enrique spilte meget bra.

Mandag 5. desember spiller vi tidshandicap-turnering i Skedsmohallen kl 18:00.

Det eneste punktet i partiet Stigenberg (1612) – Wahl (1312) hvor Svart hadde en god mulighet til bryte ut. Stockfish sier at 16…gxf5! ville vært bra her (-1,4) men i stedet ble spilt 16…Sxe2? (+0,9).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.