Ny Lillestrøm-seier i Østlandsserien

Bortelaget «Bærum Krutt» fra Bærum Schakselskap var høyere ratet på alle bordene, men likevel ble det hjemmeseier 2,5 – 1,5 i andredivisjonskampen i Skedsmohallen denne søndagen. Her er resultatene (hvit-spilleren nevnt først):

  • Amadeus Evenshaug (2041) – Audun Kvam (2029): 0,5 – 0,5
  • Tarek Spreemann (1906) – Vebjørn Leonhardsen (1930): 1 – 0
  • Nikolay Den Roover (1849) – Elvis Chikwati (1758): 0 – 1
  • Trond Jacobsen (1632) – William Walgren (1797): 0 – 1

Trond vant tidlig en offiser på Bord 4, men unge William kjempet godt og klarte å sette inn et avgjørende angrep mot den hvite kongen, som aldri rakk å rokere.

På Bord 3 var det lenge et jevnt tårnsluttspill, men så fikk plutselig Elvis inn en avgjørende avdekker-sjakk.

På Bord 2 måtte Tarek gi en kvalitet i forsvaret av kongen sin, men til gjengjeld hadde han fribønder i sentrum som stormet fram mot den svarte kongen, og avgjorde partiet.

Partiet på Bord 1 var av høy kvalitet – spillerne gjorde mange av datamaskinens førstevalg. Audun stod en bonde over da spillerne tok remis etter et spennende og fartsfylt parti.

Dermed har Lillestrøm vunnet begge lagkampene i høst, og ligger helt i toppen av tabellen ved årsskiftet. Tabellen ser dere her når den blir oppdatert av Sjakkforbundet: https://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=Ostlandsserien2divisjon202324-NorgesSjakkforbund&group=%D82B&round=7

Neste utfordring i Østlandsserien blir en dobbeltrunde den første helgen på nyåret: Borte mot Fredrikstad 6. januar, og hjemme mot Strømmen 7. januar.

Ellers kan nevnes at FIDE nylig har offentliggjort desember-ratingen. Av våre spillere har nå Per Emil Svare fått sin første FIDE-rating i langsjakk, med sterke 1684. Dette er ett poeng bak klubbkamerat Anders Jensen, og likt med Zdenek Barton.

Mandag 4. desember spiller vi Fischer-sjakk. Partiene starter kl 18:15.

Én kommentar til “Ny Lillestrøm-seier i Østlandsserien

  1. Dag Ulvin

    Gratulerer med meget sterk seier! Ufortjent var det heller ikke, utifra spill og sjanser underveis. Det er tydelig at å bruke spillere som faktisk spiller sjakk er en god ide.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.