Lillestrøm-seier i Runde 1 i NM for klubblag

Det ble dobbelt Lillestrøm-seier i Drammen torsdag 9.mai: På fotballbanen vant LSK den viktige cup-kampen mot Strømsgodset, og ved sjakkbrettet vant Lillestrøms lag 2,5 – 1,5 mot tredjelaget fra arrangørklubben Konnerud-Tempo.

Forhåndseedingen for rundeoppsettet var nemlig basert på de fire høyest ratede påmeldte spillerne (Audun, Tarek, Elvis, Anders) fra klubben, selv om ingen av disse skulle spille i første runde. Dermed kom Lillestrøm Sjakklubb på øvre halvdel, og møtte et lag langt nede på nedre halvdel i første runde. Dette passet perfekt for vårt lag (Enrique, Åge, Tommy, Terje) denne torsdagen.

Åge spilte raskt og godt, og vant ganske tidlig sitt parti på bord 2 med svarte brikker.

Tommy mistet sin h-bonde nokså tidlig, og kom under et stadig sterkere press. Motstanderen spilte godt i fortsettelsen av angrepet, og dermed stod det 1 – 1 i lagkampen.

Så vant Enrique en viktig seier på det øverste bordet, og Lillestrøm ledet 2 – 1.

Terje tilbød da – i en noe bedre stilling – remis på det nederste bordet etter 21 trekk for å sikre lag-seieren. Dette tilbudet aksepterte ikke motstanderen, etter diskusjon med sin lagkaptein. Partiet fortsatte i ytterligere en time, men endte med trekkgjentakelse etter 41 trekk, og dermed lagseier til Lillestrøm.

«Straffen» for å vinne i første runde, er selvsagt at man møter et meget godt lag i andre runde. I vårt tilfelle blir det Bærums førstlag. Runde 2 spilles fredag kl 18:00.

Her er alle resultatene: https://tournamentservice.com/pairings.aspx?TID=NMforklubblag2024-Konnerudsjakklubb&group=&snr=6

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.