Fin start på høstsesongen

Det ble spilt hurtigsjakk på syv bord i sesongåpningen i Skedsmohallen, etter et innledende introduksjonsforedrag for nye spillere.

Thomas Pronstad hadde bevart formen godt gjennom ferien, og vant alle sine fem partier. Deretter var det bare et halvt poeng som skilte mellom de fem neste på resultatlisten. Et nytt ansikt der var Espen Sollum, som er uratet i hurtigsjakk, men han har en sterk FIDE-rating i langsjakk på hele 1911 fra mange år tilbake.

Blant de yngre spillerne scoret Even (født 2010) 2,5 poeng mens Sriraj (født 2011) oppnådde 2 poeng denne gangen. Her er hele resultatlisten: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LSK-hurtig-aug-2024-LillestromSjakklubb&group=&snr=1

To dager tidligere spilte Sriraj og Terje W. i Oslo i den syv runders hurtigsjakk-turneringen Nordstrand NGP. Der scoret de henholdsvis 3,0 og 3,5 poeng etter mange spennende partier.

Denne uken starter Europamesterskapet i sjakk for ungdom i Praha, og der kommer både Chloe og Thea til å spille for Norge i henholdsvis 12- og 10-årsklassen for jenter. Resultatene fra Praha kan dere se her: https://chess-results.com/tnr977151.aspx?lan=1&art=25&fedb=NOR&flag=30

Mandag 26. august spiller vi lynsjakk. Også denne turneringen er uten rating, så her kan nye spillere få prøve seg. Turneringen starter kl 18:00.

I innledningsforedraget ble det nevnt at sjakk-åpninger er oppkalt etter både byer, land og spillere. Men foredragsholderen hadde helt glemt at noen åpninger er oppkalt etter dyr, slik som Flodhesten, Orangutangen, Dragen, og den sorte løven. Noen som vet om enda flere sjakk-åpninger med dyrenavn?

3 kommentarer til “Fin start på høstsesongen

  1. Terje Wahl Innleggsforfatter

    Takk, ja, det finnes faktisk veldig mange åpningsvarianter som har dyrenavn. Her kan også nevnes Elefant-gambiten, Giraff-angrepet, Snake Benoni og Pterodactyl-forsvaret (som trolig er utdødd).

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.