Kort referat fra Runde 4 i klubbmesterskapet

Det ble spilt på åtte bord i fjerde runde av klubbmesterskapet i langsjakk. På toppbordet vant Fredrik et fint parti mot Zdenek, og Fredrik har nå tatt over ledelsen i turneringen. Vi skal se nærmere på det partiet om et par dager.

På bord 2 vant Ole Jørgen med hvite brikker mot Amir etter 40 trekk, i et meget originalt parti der vi fikk se en lite spilt variant av Mieses gambit mot skandinavisk åpning. Gambit-bonden ble ikke slått, og allerede etter 5 trekk sier Lichess at denne stillingen har datamaskinen aldri sett før:

På bord 3 vant Enrique med hvite brikker etter 46 trekk mot Tom, i en lite spilt variant av spansk åpning.

Det ble remis på bord 4 mellom Anders og Einar etter 37 trekk, i en låst stilling med veldig mange bønder igjen på brettet. Også på bord 5 ble det remis, mellom Knut og Per (41 trekk).

På bord 6 åpnet Sriraj med svarte brikker friskt med en dristig gambit mot veteranen Arne Hugo. Partiet var lenge meget jevnt, fram til denne stillingen:

Hvit vinner her bonden på c7, men Svart har nok motspill med sekkematt-trussel til å kunne vinne tilbake bonden på a3. Sriraj fant imidlertid ikke den riktige varianten her, og Arne Hugo kunne føre partiet fram til seier.

På bord 7 mellom Terje og Even ble spilt Torre-angrepet mot Kongeindisk forsvar. Hvit bukket en springer i midtspillet da den hvite dronningen ble sendt ut på tokt. Senere ble den hvite dronningen nesten fanget på kongefløyen, men fikk hjelp av h-bonden til å unnslippe:

Even førte deretter partiet fram til sjakk matt i trekk 32. Det må imidlertid nevnes at begge spillerne overså en uventet mulighet som dukket opp for Hvit helt på slutten til å unnslippe med trekkgjentakelse.

På bord 8 ble det favorittseier for Tommy mot Sipehr, etter drøyt 30 trekk. Sipehr gjør mange gode trekk, men spiller fortsatt litt for raskt i langsjakk.

Resultatene fra runde 3 og 4 er nå sendt inn til NSF for FIDE-rating. Even har nå fire partier mot ratet motstand i turneringen, og trenger bare ett parti til for å få en fin FIDE-rating i langsjakk.

Merk for øvrig at de «virtuelle» rating-tallene som ved starten av turneringen ble satt inn for å hjelpe Turneringsservice med trekningen, nå er fjernet fra tabellen. Her er hele resultatlisten: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillestromHostturnering2024-LillestromSjakklubb

Femte runde i turneringen spilles mandag 4. november.

Søndag 27. oktober kl 12:00 spilles to seriekamper i Skedsmohallen:

  • Lillestrøm-1 – Strømmen-1
  • Lillestrøm-2 – Akademisk-5

Mandag 28. oktober spiller vi FIDE-ratet lynsjakk i Skedsmohallen kl 18:00.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.