Audun vant vårturneringen

I en rimelig amputert sisterunde tok Audun turneringsseieren fra sofakroken. 10 personer hadde møtt opp, hvorav undertegnede var trøtt og surrete i hodet takket være en 9-timers kjøretur. Sten valgte å ikke starte turneringen i dens siste runde, og dermed endte vi på 8 deltakere som skulle spille. Zdenek – Anders endte remis, Fredrik slo Åge, Terje slo Tone og Arnulf og Knut spilte remis.

Ettersom Thomas ikke spilte var det klart før runden av Audun ville ta turneringsseieren med 5 poeng foran Thomas eller Anders. Ettersom Anders ikke vant kom Thomas på 2. plass med 4,5 og Fredrik, Anders og Terje delte 3. plass.

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillestromKlubbturneringVar201-LillestromSjakklubb

Fra et turneringsleder ståsted er jeg litt usikker på hva som er mest hensiktsmessig til høsten. Det hadde vært fint å kunne bruke et annet system enn Konrad, for å unngå litt rare oppsett. Problemet er at med Berger vil vi kanskje måtte ha to grupper, og utsatte partier etc. Slik oppmøtet har variert i løpet av sesongen ville et tilsvarende oppmøte by på problemer med å få ferdigspilt turneringen. Med Swiss (monrad) ville vi kunne tillate at noen ikke spiller alle runder, men hvis forfallet av deltakere blir for høyt vil vi ha problemer med å få satt opp runder der det er få spillere, og kanskje flere har møtt hverandre tidligere. Jeg tror vi kanskje kunne fått til Swiss, men jeg vil simulere en turnering med vårens oppmøte, for å se om det ville gått før jeg konkluderer.

Om noen har synspunkter eller ønsker, vær så snill å lufte dem. Om det er noe vi kan gjøre bedre for å gjøre det mer attraktivt å spille langsjakk vil jeg gjerne vite det. f.eks gruppeinndeling, premiering, spilledager tettere eller hva som helst.

For hurtigsjakken og lynsjakken planlegger jeg en liten ligastruktur alla GP, og vil se på en mer variert tidskontroll med f.eks 15min+5sec i stedet for 10min+5sec, 5min+3sec i stedet for 3min+2sec litt avhengig av hva jeg tror vi kan avvikle på en grei måte. Noen spillere foretrekker lengre betenkningstid og noen kortere.

Handicap for handicapturneringen vil bli streng for å unngå det som alltid skjer, med at de høyest ratede ender mot toppen som vanlig.

3 kommentarer til “Audun vant vårturneringen

  1. Terje Wahl

    Litt mer statistikk fra vårturneringen – her er de som hadde en score på 50 % eller mer på sine spilte partier:

    – Dag Ulvin: 100 %
    – Audun K: 80 %
    – Thomas P: 75 %
    – Zdenek B: 63 %
    – Terje Aa: 60 %
    – Fredrik: 57 %
    – Anders J: 57 %
    – Terje W: 57 %
    – Ole Jørgen: 50 %
    – Anders K: 50 %
    – Sveinung: 50 %

    Svar
  2. Terje Wahl

    Ja, veldig bra om vi kan lage en slags «Lillestrøm klubb-sprint Grand Prix» for høstsesongen. Så spørs det hvor komplisert vi skal gjøre poengtellingen.

    Tid: Lynsjakk synes jeg bør være 3 + 2, for det har blitt nokså standard i turneringer nå, og det er nyttig å trene på å passe klokka. Når det gjelder hurtigsjakk, så praktiseres mye forskjellig rundt omkring, så der står vi ganske fritt. Helt fint med litt lengre tenketid enn 10 + 5 som vel er det vi har brukt nylig.

    Svar
  3. pronstad

    Jeg ser i ACP sin undersøkelse blant toppspillerne at de har en tendens til å foretrekke 3 + 2 for lyn, fremfor lengre tidskontroller. Med det motsatte i hurtigsjakken der de vil ha 25 10 i stedet for 15 10, som ble brukt sist vm. Pga kveldens varighet kan vi ikke dra det så langt uten å gå kraftig ned på antall runder, men vi kan nok gå opp fra 10 5.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.