Noen feiltrekk i sommervarmen

I blant gjør folk feil ved sjakkbrettet. Jeg har valgt ut tre trekk fra siste uken som man kanskje kan lære noe av. Vi starter med fjorårets norgesmester GM Johan Salomon, som i andre runde i Sitges-turneringen i Spania fikk opp følgende stilling med hvite brikker: (klikk på bildet for å forstørre det)

I følge datamaskinen er det eneste vinnertrekket for hvit her å lufte for kongen med 26 b3!. Alt annet taper. Men Salomon spilte det naturlige angrepstrekket 26 Dxh6? og ble møtt med 26…Tg2!

Så til Danmark. Der hadde GM Frode Urkedal full pott etter fem runder tidligere i denne uken, og stod til vinst også i sjette runde med svarte brikker i denne stillingen: 

Også her var det bare ett klart vinnertrekk, nemlig 58…Kg4! Men Urkedal flyttet i stedet bonden til g4, og måtte nøye seg med remis. 

I et nettparti med 2 dagers betenkningstid på Chess.com fikk jeg med hvite brikker opp denne ganske fine stillingen mot VIC23 (1722) fra Filippinene: 

Etter 30 fxg6 hadde jeg forberedt meg på dronningbytte og en fordel i et langt sluttspill. Men min motstander ble altfor grådig, og spilte 30…Tc3? Et realt feiltrekk, for da fikk jeg inn følgende fine magnetoffer med dronningfangst og sjakk matt i tre trekk:

31 De8+ Df8   32 Th8+ Kxh8   33 Dxf8++ 

Den var jeg veldig godt fornøyd med, men min motstander er sikkert irritert på seg selv enda. 

Til slutt: Våre venner i Lørenskog Sjakklubb har invitert til en liten FIDE-ratet lynsjakk-turnering allerede torsdag 3. august kl 18:30. Påmelding her:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/invitation.aspx?TID=SensommerlynLorenskog2017-Lorenskogsjakklubb 

1 kommentar til “Noen feiltrekk i sommervarmen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.