Runde 4 med 3 live overføringer!

Runde 4 bød på noen veldig interessante partier. Dag spilte et aggressivt bondeoffer mot Audun, standard teori, men åpningen byr på komplekse stillinger. Først kom Dag med et remistilbud som Audun avslo, deretter tilbød Audun som Dag godtok selv om han mente han hadde sjanser. Stockfish mente selvfølgelig det var dødt i begge tilfeller…

Kildal – Barton var et parti der tilskuerne var veldig usikre på hvem som stod best. Mange brikker stod i slag til en hver tid, kongen til Zdenek var vidåpen, men han hadde muligheter pga materiell. Kildal vant til slutt.

Pronstad – A. Jensen ble et kort parti der svart var litt uforsiktig med dronningen i midten av brettet og mistet den etter ca 20 trekk for en løper. Kort tid etter ble det matt.

Aannestad – Johnson ble raskt et dobbelt tårnsluttspill der Knut fikk mobilisert kongen og skapt en fribonde som senere vant partiet.

Dalberg – Rekkedal fikk ikke undertegnede sett, og siden ikke partiene har blitt tilsendt er alt jeg kan si 0-1

Breiven – Brodal er i samme situasjon, 0-1
Wahl WO

Det var et par spørsmål om oppsettet sist kveld. Jeg vil minne om at vi spiller en Konrad-turnering der man kan møte samme motstander to ganger, da med reverserte farger. I det orginale Konradsystemet ble frirunder definert på forhånd (f.eks 2) som var runder man kunne få enten 1 eller 1/2 poeng selv om man ikke spilte. I dette systemet har vi ikke definert noen slike fripoeng, men det underliggende systemet tar høyde for at spillere som er borte får virtuelle poeng for oppsettets skyld. Dette for å unngå at f.eks Dag er borte de 3 første rundene og så følger opp med å bare slakte de med 0 poeng som har tapt alt så langt. Hvor mange slike virtuelle poeng Turneringsservice gir vet jeg ikke. Men jeg ser at f.eks ble jeg mot Anders plassert på bord 2 selv om summen av våre reelle poeng var lavere enn bord 3, fordi jeg hadde ett virtuelt. Hvis vi ikke ønsker å bruke dette systemet må vi i stedet gå for en alle mot alle løsning med utsatte partier eller en Sveitser med færre runder (f.eks 6). Personlig har jeg ikke noe imot en alle-mot-alle løsning med grupper gitt at alle planlegger å møte opp gjennom hele sesongen. En litt mindre morsom konsekvens av at samme spillere kan møtes flere ganger ble opplevd i vår da Anders og Thomas spilte runde 1 og 3 mot hverandre.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.