Fortsatt jevnt i teten

Det ble remis på alle tre toppbordene i 6. runde i klubbens vårturnering i langsjakk. Både Fredrik og Thomas ligger dermed på 4,5 poeng når to runder gjenstår. Intet er avgjort, men Fredrik ligger best an etter at de to innbyrdes oppgjørene er unnagjort. Til gjengjeld tåler han neppe noe mer fravær.

Max og Arnulf tok de to eneste seirene denne kvelden:

På bord 2 tilbød Svart remis etter 40…Sg5 (hesten kom fra feltet h3), noe Hvit raskt aksepterte. Det ble litt diskusjon etterpå om det var korrekt av Svart å gi opp vinstforsøket såpass tidlig – kan virkelig ikke den svarte hesten hoppe rundt og spise noen hvite bønder, mens den hvite løperen er innesperret? Men etter at Stockfish har regnet noen minutter på stillingen, ser det ut til at stillingen er og blir remis, selv om Svart har initiativet. I hvert fall forsvinner det ingen bønder i de neste 34 trekkene i denne varianten …

Hvis noen ser en genial vinst-variant her, så si ifra. Inntil videre tror jeg det var greit med remis.

3 kommentarer til “Fortsatt jevnt i teten

 1. Thomas Pronstad

  Poenget Terje, er at du som Svart ikke har lyst til å gi bort remiser uten å sjekke at hvit klarer å holde det. Ikke om Stockfish klarer å holde remis eller ikke. Det er umulig å tape med svart her. Akkurat som det ikke er noen grunn til å dele ut remiser i teoretiske remis-sluttspill som tårn+løper mot tårn uten å se at han kan forsvare det i 50 trekk.

  Svar
  1. Terje Wahl

   Takk, Thomas. Jeg skal ta med meg videre en huskeregel om at «Hvis jeg ikke kan tape, så kan jeg jo heller prøve å vinne!». Ved brettet gikk jeg litt tom for ideer da Hvit ikke gikk i fellen jeg satte på h3. Men det var helt klart noen varianter jeg ikke tenkte på i den stillingen, spesielt det at hesten kunne gjøre en mellomlanding midt i bondeflokken.
   Og når det gjelder Stockfish, så gjorde det godt å se at jeg ikke hadde oversett en klar vinst denne gangen, he-he.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.