Noen «jojo-partier» fra Nordstrand Grand Prix

Denne helgen spilles Nordstrand Langsjakk Grand Prix på Lambertseter. Thomas Pronstad og Terje Wahl deltar fra Lillestrøm Sjakklubb. Thomas har gjort det fint så langt i A-klassen, med 2,5 / 3 poeng og en foreløpig framgang på 9 FIDE-ratingpoeng. Selv har jeg bare 1 / 3 , men likevel en liten FIDE-ratingframgang på 7 etter bare å ha møtt mostandere med høyere rating så langt.

Partiene i A-klassen holder sikkert høyt nivå, noe som neppe kan sies om C-klassen. Men spennende er det! Her er noen eksempler:

Runde 1: Terje Wahl (1233) – Atle Stærli (1486):   ½ – ½

Jeg spilte min gode, gamle London-åpning, men noe gikk galt i midtspillet. Etter 25 trekk hadde Svart et klart overtak (Stockfish sier -3):

Jeg klarte etter hvert å snu det til min fordel. I denne stillingen kunne 55 Td1! (+4) ha avgjort partiet:

Jeg spilte imidlertid 55 Sc7? i stedet, hele fordelen var borte, og partiet fislet bort i remis etter 57 trekk.

Runde 2: Viktor Løvåsen (1289) – Terje Wahl (1233):  ½ – ½

Her hadde jeg lenge en god følelse, og etter 26 Ke2 var stillingen slik:

Her kom jeg tilbake til brettet etter en rask tur på toalettet. Jeg så at han hadde flyttet kongen, fikk en fiks ide, og satte i gang et angrep med 26…Se5??? uten å huske at motparten hadde en løper på diagonalen. Vips stod jeg en offiser under, og jeg var meget forbannet på meg selv. Med 26…Lf6 ville jeg fortsatt ha hatt initiativet (-0,6).

Men så skjer det utrolige – noen få trekk senere er stillingen denne, med meg i trekket:

Hvit tilbød her remis, og jeg – som fortsatt var rystet av springertabben – aksepterte raskt uten å analysere stillingen i detalj. Den etterpåkloke Stockfish sier at jeg her har en kjempefordel (-9) etter trekkene 30…Td8!  31 Ld4 Df5!. Grrrr!

Runde 3: Terje Wahl (1233) – Kim Westrum (1468):   0 – 1

Her gikk jeg meget aggressivt til verks med bøndene på kongefløyen, men Stockfish sier at Svart allerede står klart bedre (-1,6) her:

Angrepet mitt fislet ut tross lang rokade, og etter hvert ble min kongestilling svært luftig. Til slutt fikk Svart tvunget fram et dronningbytte, og da var det slutt. Sjakk matt etter 42 trekk.

Det skal spilles to runder på søndag også. Her er linken til resultatene:

http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=NordstrandGPLangsjakk2018-NordstrandSjakklubb

En kommentar til “Noen «jojo-partier» fra Nordstrand Grand Prix

  1. Åge Ringstad

    Bra innlegg, alltid en fprnøyelse og lese innleggene dine. Selv var jeg og Sten Andre på besøk hos Stjernen på Lørdag og hadde en fantastisk hyggelig tid, selv om resultatene var skuffende (igjen).

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.