NM Runde 2: Stor jubel og brente straffespark

Alle fem Lillestrøm-spillerne hadde hvite brikker i dag. Noen tok godt vare på sjansene, mens andre bommet på kjempesjanser, for å bruke fotballspråket.

 • Audun Kvam – Svein Rishovd (2095): 1-0
 • Thomas Pronstad – Frode R Lund (2074): 1/2 – 1/2
 • Max Teian – Aud N Strand (1530): 1-0
 • Åge Ringstad – Kjetil Selvik (1458): 1/2 – 1/2
 • Terje Wahl – Eskil O Jonsson (1218): 0-1

Max Teian tok altså en ny seier i Klasse 3, og skal spille på bord 4 mandag. Det er 8 spillere med full pott etter to runder i Klasse 3.

Åge Ringstad står med to remiser så langt i samme klasse, men ingen skal påstå at han spiller kjedelig: Gjennom store deler av partiet lå Åge under med både -3 og -4, men så klarte han å lure seg til en gjennombruddsmulighet på kongefløyen. I denne stillingen ville Svart fortsatt hatt bra kontroll (-5) med 47…Ta5, men benyttet ikke sjansen, og spilte i stedet 47…Tb4:

Fire trekk senere gjorde Åges motstander en kjempetabbe, i denne stillingen ville det vært helt likt etter 51…Ke6 men Svart spilte i stedet 51…Kd4?? Stockfish gir plutselig Åge +10 og mer til:

Åge aksepterte imidlertid remis etter 57 trekk, etter å ha blitt sjakket noen ganger. Avslutningskommentaren: «Dårlig parti, lurer på om jeg hadde en sjans på slutten?». Jovisst, her er sluttstillingen …

Og mens vi snakker om misbrukte målsjanser og brente straffespark – jeg (Terje W) tro til med et flott løperoffer (+7) i trekk 23:

I trekk 26 ville det vært mest korrekt å gå fram med bonden til h7 (+7) , mens jeg her spilte det noe svakere trekket 26 Dh2 (+3):

Ingen katastrofe, jeg hadde fortsatt overtaket, men etter hvert gikk futten ut av angrepet. Siste muligheten til seier ville vært å spille 35 Sf3 (+1,5) i følgende stilling, men jeg valgte dessverre 35 Lxh8?

Sluttspillet med en offiser mindre var tapt etter 65 trekk. Ikke moro å tape en så fin stilling som jeg hadde midtveis i partiet.

4 kommentarer til “NM Runde 2: Stor jubel og brente straffespark

 1. Åge

  🤪 Har du ikke gitt bort +16 stilling før Terje? Må være litt hyggelig. Tross alt bare runde 2.

  Svar
  1. Terje Wahl Innleggsforfatter

   Joda, i klubben har jeg jo klart å overse matt i ett trekk, og deretter tapt partiet. To ganger, faktisk. Ikke lett å slå den rekorden …

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.