NM Runde 3: Svart er helt ålreit

Nok en runde med pluss-score for Lillestrøm. Dagens resultater:

  • Sv. Mihajlov (2183) – Audun Kvam: 0-1
  • J. Sørgjerd (2061) – Thomas Pronstad: 1/2 – 1/2
  • Max A. O. Teian – I. Strand (1520): 0 – 1
  • A. N. Strand (1530) – Åge Ringstad: 1/2 – 1/2
  • A. Erikstad (1210) – Terje Wahl: 0-1

Ingen tap med svarte brikker i denne runden for våre spillere, altså. Audun er nå virkelig på hugget i Mesterklassen, med to strake seire og en prestasjon hittil på over 2250. Thomas, som er lavest ratet i Mesterklassen, har nå syv spillere bak seg på resultatlisten. Max tapte dessverre med hvite brikker på fjerdebordet i Klasse 3, men er fortsatt med i kampen om premiene.

Åge spilte et langt parti denne gangen (og for en gangs skyld spilte han ikke i lyn-tempo). Massevis av sleip taktikk i det partiet, som endte med remis etter 55 trekk da det bare var igjen et par bønder på h-linjen. Stockfish sier imidlertid at Hvit ville fått +9 ved å bytte tårn i trekk 41 (i stedet ble tårnet spilt til siden). Nærmere gransking av Stockfishen’s neste 40 trekk indikerer imidlertid at Hvit bare får brukt sin nye dronning til å jage rundt den svarte kongen, som beskytter en bonde like ved forvandlingsfeltet …

Terje bommet stygt da han skulle sette matt i går, men i dag satt matten etter 25 trekk. Det avgjørende angrepet startet slik, etter at et par lette offiserer hadde blitt byttet på feltet d4:

Tirsdag spilles både runde 4 og runde 5 i våre klasser.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.