NM Runde 4 og 5: Mye remis, og en frisk gambit

Både Audun, Thomas og Terje spilte to remis-partier denne tirsdagen. Max fikk mest ut av dagen med en vinst og en remis. Åge gikk på to tap, hvorav det første kom etter at han hadde avslått et remis-tilbud!

Audun er nå såpass høyt oppe på resultatlisten i Mesterklassen at han spiller på elektroniske bord som kringkastes på en rekke nettsteder, f eks her på Chess24 hvor dere kan se partiene hans med computer-analyse:

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/norwegian-championship-various-2018/4/1/17

Her er stillingen ved tidskontrollen på 40 trekk – Audun stod best her mot WIM Ellen Hagesæther (2171):

Jeg er altfor sliten i hodet nå til å skrive noe særlig mer akkurat nå (det siste partiet var på 71 trekk og jeg berget remisen med Philidor-posisjonen med tårn mot tårn og bonde). Men jeg tar med med et glimt fra det meget skarpe partiet Wahl – Larre, som endte remis etter bare 21 trekk og begynnende tidsnød.

Det er Torre-angrep mot Kongeindisk forsvar. I denne situasjonen er den hvite e-bonden helt omringet av fiendtlige offiserer, så det er bare en ting å gjøre – å fullføre stormløpet for å ødelegge Svarts bondestruktur og få litt initiativ med Db3 deretter. Og for en gangs skyld var Stockfish helt enig med meg i at dette var det beste trekket – datamaskinen sier faktisk +0,9!

Noen som har sett denne «Lillestrøm-gambiten» mot Kongeindisk tidligere?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.