NM Runde 6: Helmax, Max!

Det varte og det rakk, men så til slutt kom meldingen på Turneringsservice om at Max Teian hadde vunnet et langt parti i sjette runde. Og slik ser tabellen ut nå øverst i Klasse 3 når tre runder gjenstår:

I går fikk vi se Lillestrøm-gambiten i Klasse 4. Mens i Mesterklassen i dag fikk Audun et brutalt møte med Marshall-gambiten i spansk. Egentlig spilte Audun helt fint, og i denne stillingen viste pilen pluss. Det var flere gode trekk å velge mellom her, men 23 Kg2? var altså ikke blant disse.

Thomas sikret seg nok et halvpoeng i dag mot en høyere ratet spiller i Mesterklassen.

Åge gikk på sitt tredje strake tap, etter å ha innledet turneringen med tre remiser. Han går nå for tre strake seire i avslutningen!

Terje tok en ny seier i Klasse 4, med svarte brikker og et løper-offer som nok hører mer hjemme i lynsjakkens enn i langsjakkens verden. Men det var bare sååå fristende å slå på h3, for deretter å etterfylle med Dronning, springer og løfting av et tårn eller to. Det så nok farligere ut enn det var (Stockfish sier +1,7 for Hvit). Men Hvit turte ikke å slå løperen, og spilte i stedet 12 Sg5? (-1,7).

Det ble ikke matt, for i denne stillingen byttet jeg bare dronninger og slo tårnet, noe som var godt nok. Dere kan jo gruble over hvorfor Stockfish mener at det er bedre å trekke dronningen tilbake til feltet h4:

Mer sjakk i morgen.

En kommentar til “NM Runde 6: Helmax, Max!

  1. Anish

    Særdeles imponerende innsats av våre spillere så langt! Jeg hadde før dagens lille blemme begynt å glede med til å se Audun spille i eliten neste år. Thomas følger strategien til Guri og høster poeng og lærdom. Max vinner sin klasse og Terje ofrer seg til ytterligere poeng. Åge vil nå innlede et episk comeback!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.