NM Runde 7: Web-redaktøren er i siget!

Vi tar de gode nyhetene først:

Åge fulgte sin nye plan, og startet innspurten i Klasse 3 med en seier «av episke dimensjoner», for å bruke hans egne ord. Åges motstander P. S. Munk (1508) ble satt sjakk matt i trekk 44.

Terje fortsatte sin seiersrekke, og er nå oppe på 13.plass av 51 deltakere i Klasse 4. Dagens vinst kom etter hele 91 trekk mot H. V. Jakobsen (1206).

Så de ikke fullt så gode nyhetene:

Max tapte kampen på fjerdebordet i Klasse 3 mot V V Kallset (1545), og falt dermed ned til niendeplass.

Både Audun og Thomas hadde svarte brikker i Mesterklassen, og måtte gi tapt for henholdsvis den mangeårige nord-norske mesteren Pål Røyset (2231) og det nye unge OSS-stjerneskuddet Elham Abderlauf (2077) – som tidligere i år rasket med seg nesten alt som var av førsteplasser sammenlagt i Norges Grand Prix.

Maratonpartiet Wahl – Jakobsen var anti-hollandsk, Hvit vant en bonde, og hadde en klart bedre stilling da dronningene forsvant. Rundt trekk 70 så det ut til å være et vunnet tårnsluttspill for Hvit, men i trekk 74 kom en tabbe. I stedet for å spille 74 Tg5+! for å holde på begge bøndene, så spilte jeg 74 Th4?

Partiet skulle da ved korrekt spill ha endt med remis, men Svart var mest utmattet, og gjorde en stor feil helt til slutt i bondesluttspillet som oppstod etter tårnbytte på feltet h8.

En interessant stilling fra partiet Abderlauf – Pronstad, se kommentar fra Thomas:

 

En kommentar til “NM Runde 7: Web-redaktøren er i siget!

  1. Thomas Pronstad

    Veldig bra at du spiller det ut Terje! 🙂 Kan nevne at i partiet mot Elham gikk jeg på en stygg taktisk blemme i åpningen og stod med +3 i mot med svart. Klarte å gjøre det ubehagelig nok til at det ble rodd tilbake til likt, men rotet til tårnsluttspillet mot slutten der det er helt klart holdbart. Stockfish gir de to andre mulighetene mine som remis, men det 3. som jeg spilte er vanskelig, men antakelig remis det også. La til diagram i saken. Den enkeleste planen er b4! med ideen om å sette tårnet bak. Hvit blir nødt til å stoppe bonden akkurat med tårnet, det koster begge sentrumsbøndene, så er det 1 mot 1 igjen. Den andre muligheten involverer et philidorforsvar, men rimelig greit et.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.