Fredag den trettende …

Dette var dagen da det meste gikk galt for Lillestrøm-spillerne i langsjakken her på Landsturneringen 2018. For å si det veldig enkelt: Alle fem tapte sine partier. Vi får håpe det går bedre i kveldens lynsjakk …

I avdelingen for misbrukte straffespark, tar vi denne gang med et glimt fra partiet Khan (1302) – Wahl (1294). Etter utmerket åpningsspill med svarte brikker, hadde jeg fått denne meget fine stillingen:

Det riktige trekket her ville selvfølgelig vært 16…Df5 med klar fordel (-2) og gode muligheter for sette inn et raskt nådestøt. Men i iveren etter å ta medalje, satte jeg i gang angrepet uten å sikre e-bonden.

16…f3? hadde fungert utmerket hvis fortsettelsen hadde blitt 17 g3 Dh3!! med matt eller dronningfangst i neste trekk. Men Hvit slo i stedet e-bonden med hesten. Og deretter gikk alt galt for meg i et krampaktig forsøk på å bryte igjennom. Grrr …

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.