Fredrik i teten

Fredrik har fått en knallstart på årets klubbmesterskap, etter seier med hvite brikker mot Audun i tredje runde. Thomas var igjen på plass ved brettet, og slo Knut i et meget skarpt oppgjør, mens Anders Jensen vant Fetsund-oppgjøret mot Tom Dalbak. Max og Åge delte poenget på bord fire, og Tristan klarte å snappe enda et halvpoeng etter å ha vært hardt presset underveis. De tre øverste er nå:

  • Fredrik: 3,0
  • Dag: 2,5
  • Thomas: 2,5

Vi tar med sluttstillingen fra partiet Pronstad – Johnson (1-0). Den svarte dronningen er på jakt alene her, mens de hvite offiserene jager i flokk:

Ukens leseroppgave kommer fra partiet Wahl – Bjørkli (1/2 – 1/2). Her er det sårbare bønder både på b5, e4 og g4. Jeg spilte 17 Dg5 her, som ikke var noe bra trekk. Hva mener du Hvit bør spille her?

VI tar også med stillingen i Sjakk-OL etter at fem runder er unnagjort. Det norske laget har gjort det veldig bra så langt, selv uten Magnus Carlsen og Jon Ludvig Hammer. Men vi får se hvor lenge de klarer å holde Russland bak seg:

Det er 185 lag med i Sjakk-OL, som spilles i Georgia. Norge møter Kroatia i sjette runde på søndag.

2 kommentarer til “Fredrik i teten

  1. Dag Ulvin

    Usikker på hva jeg ville spil i stillingen med alle de sårbare bøndene. Kanskje g5 fulgt av f4, eller f4 med en gang. SKulle jeg tatt noe hadde leg spilt Lxb5.

    Svar
    1. Terje Wahl

      Takk for synspunkter. Jeg visste at jeg hadde en veldig god stilling, men jeg så ikke noen veldig god vei videre da jeg satt ved brettet.
      Datamaskinen sier følgende, etter et par minutters betenkningstid på hvert av kandidattrekkene:

      17 Lxb5 (+3,4) (17…a6 18 Lc6 Ta7)
      17 f4 (+1,7)
      17 Dg5 (+1,0) (som var mitt trekk)
      17 g5 (+0,9)

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.