På tokt i Oslo

Denne uken var det både nåværende og tidligere Lillestrøm-spillere i aksjon i Oslo, på henholdsvis torsdagens Hurtigliga hos Stjernen og på lørdagens Oslo Chess Festival Blitz.

I Gruppe-2 på Stjernens Hurtigliga scoret både Thomas Ager Ryen og Anders S Jensen bra, med henholdsvis 7.plass og 10.plass av 25 deltakere. I Gruppe 1 gikk det ikke fullt så bra for Audun og Zdenek. Her er resultatene:

http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=Hurtigligaen6hosten2018-SjakklubbenStjernen

Terje W tok turen inn til den FIDE-ratede lynsjakk-turneringen Oslo Chess Festival Blitz. Det ble et vellykket besøk, siden han dro hjem med 33 nye ratingpoeng og styrket selvtillit i lynsjakk. Her er resultatlisten:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=OsloChessFestivalBlitz2018-NordstrandSjakklubb

Interessant var det også å bli rundspilt av Siddarth Jagadeesh i første runde. Denne 11-åringen fra Singapore har allerede en langsjakk-rating hos FIDE på 2124 (!) og han rasket med seg 34 nye ratingpoeng i lynsjakk i Oslo denne lørdagen. Her er info-siden om Siddarth hos FIDE:

http://ratings.fide.com/card.phtml?event=5818320

Ellers kan det nevnes at til tross for at alle de fem norske spillerne i sjakk-OL hadde framgang på FIDE-ratingen, så måtte Norge se Sverige foran seg på OL-resultatlisten i Georgia. Underveis i turneringen var dessuten Fabiano Caruana svært nær å passere Magnus Carlsen på toppen av live-ratingen, men Carlsen holder fortsatt teten.

Og det kan fortsatt bli norsk seier i Oslo Chess Festival, siden Vålerengas unge IM Tor Fredrik Kaasen er en av fire spillere på delt førsteplass før siste runde, som går søndag. Ja – det er ok å heie på Vålerenga – så lenge det ikke dreier seg om fotball …

 

 

5 kommentarer til “På tokt i Oslo

  1. Terje Wahl

    Langsjakken i Oslo Chess Festival endte med hele seks spillere på topp med 7,5/10 – deriblant 16-årige Tor F. Kaasen.

    11-årige Siddharth, som knuste meg i lynsjakken lørdag, hadde en prestasjon på 2059 i langsjakken i Oslo.

    Noen husker kanskje at den meget unge Bærum-spilleren Gunnar Brandshaug Dale besøkte oss sammen med sin far på en FIDE-ratet Hurtigsjakk i Skedsmohallen i september 2017. Der presterte han 1458. Vel, den samme Gunnar har nå blitt 12 år, og hadde en langsjakk-prestasjon på hele 2164 (+163) i Oslo Chess Festival denne uken!

    Ellers fortsetter framgangen for 13 år gamle Elham Abdrlauf – som møtte Thomas Pronstad i Landsturneringen i sommer. Elham presterte nå 2191 (+65) i langsjakken og hele 2290 (+26) i lynsjakken, der han tok andreplassen.

    Svar
  2. Dag Ulvin

    Gratulerer med fint resultat Terje W. Du spiller deg nå opp i 1600-gjengen! Ellers merker jeg meg at ukens prestigeoppgjør Ryen-Jensen endte 1-0. Regner med at de begge to har innbyrdes totalscore etter utallige møter i hodet, ryktene sier at det er omtrent 50-50.

    Svar
    1. Terje Wahl

      Det står faktisk følgende i en nett-artikkel fra april i år:

      «Siddharth Jagadeesh, the World no.1 in U-11 category.»

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.