Dag i teten etter 6 runder

Klubbens fire høyest ratede spillere befant seg på de to øverste bordene i sjette runde av klubbmesterskapet. Oppgjøret Pronstad – Kvam var jevnt og endte med remis etter bare 27 trekk, mens ledende Fredrik Rekkedal tapte et langt parti med hvite brikker mot Dag Ulvin.

En avgjørende situasjon i partiet Rekkedal – Ulvin oppstod etter 20 trekk, der Svart klinket til med et klassisk løperoffer på h3:

Datamaskinen sier etter et par minutters tenketid at Hvit trygt kan ta løperen (+1,5), selv om det ser meget farlig ut. Fredrik lot imidlertid løperen stå, og spilte i stedet 21 Sxe4 (-0,4). Dermed hadde Svart fått et lite overtak, som økte etter hvert som offiserer ble byttet av.

Zdenek var med igjen, og slo denne gang Anders S Jensen i et parti som bare varte i 22 trekk. Svart stod allerede vanskelig, men etter 15 …Th6? (+5) var partiet i realiteten avgjort, og Zdenek fullførte i stor stil. Datamaskinen anbefaler i stedet 15…h6 (+0,7) her:

Terje Wahl tok sin andre seier på en uke med svarte brikker i skandinavisk åpning, også denne gang etter at Hvit (Terje Aaneby) hadde rokert langt. Etter 15 trekk var alle Svarts offiserer klare til å være med på angrepet:

Andre resultater fra sjette runde:  Dalbak – Dalberg 0-1, Johnson – Hemker 1-0.

Sammenlagt leder Dag Ulvin med 4,5 poeng, et halvpoeng foran et kobbel med hele fem spillere. Tre runder gjenstår.    

I søndagens lynsjakkturneringen på Konnerud scoret Åge Ringstad 4,5 av 15 mulige, som var ganske nær forventet score basert på lynsjakkrating. 

2 kommentarer til “Dag i teten etter 6 runder

  1. Dag Ulvin

    Hehe, ja jeg var heldig der. Men lykken står often den kjekke bi, kanskje spesielt i sjakk. Som Terje W skriver, det ser fryktelig farlig ut å akseptere løperofferet. Sist jeg prøvde lignende mot Fredrik tok han rolig imot offeret og stod offiser over for ingenting.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.