Mengdetrening på Lillehammer

Åge Ringstad og Terje Wahl tok turen til Lillehammer denne helgen for å spille i klasse 50+ i Senior-NM i Hurtigsjakk, som ble arrangert i Frimurerlogens ærverdige lokaler i Lillehammer sentrum. Turneringen gikk over 9 runder, og betenkningstiden var 20 minutter pluss 10 sekunder – lenge nok til at jeg fikk notert mye av partiene før tidsnøden meldte seg. Åge spilte noen partier (dessverre bare de partiene han tapte) oppe på de elektroniske brettene.

Norgesmestre ble Trond Støre (2017) i klasse 50+ og FM Erling Kristiansen (2157) i klasse 65+.

Åge scoret fine 4,5 / 9 og endte dermed på 14.plass. Tre seire mot spillere som ikke hadde hurtigsjakk-rating ga imidlertid dårlig rating-uttelling (-5) hos Turneringsservice, men vi får se ved neste månedsskifte om FIDE har oppdaget Åges knusende seire da (to av de uratede spillerne Åge slo har nemlig langsjakkrating hos FIDE). 

Terje presterte omtrent som forventet noe lenger ned på listen med 3,0 / 9. 

Her er alle resultatene: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=NMihurtigsjakkforseniorer2018-LillehammerSchakselskap

Det var ingen (synlige) åpningstabber av våre spillere, og det ble massevis av lange partier med mye dramatikk. Meget god mengdetrening før den viktige 7. runden i klubbmesterskapet, altså …  

Toppen av drama kom i partiet Wahl – Stener, der vår mann slo den svarte dronningen, men tapte partiet! Og tross dronningfangsten som er i kjømda her, sier faktisk Stockfish at Svart står litt bedre (-0,4) i denne stillingen. Men hvilken farge ville DU ha valgt her? 

1 kommentar til “Mengdetrening på Lillehammer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.