2018 kan vel i all enkelhet sammenfattes slik:

• Magnus Carlsen beholdt verdensmestertitlene i langsjakk og lynsjakk.
  • Fredrik Rekkedal vant begge langsjakkturneringene på Lillestrøm.

Men innimellom skjedde mye annet også, og her er noe av det …

Året 2018 startet med Åpent NM i Hurtigsjakk i Drammen første helgen i januar, der Audun Kvam (A-klassen), Anders Kildal (B-klassen) og Terje Wahl (C-klassen) stilte fra Lillestrøm Sjakklubb. Resultatmessig ble det ikke all verden, men Anders K. gikk i hvert fall 25 FIDE-ratingpoeng fram i hurtigsjakk.

I Seriesjakken vinteren 2017/2018 vant Lillestrøm 3.divisjon avd A. Her er laget som rykket opp: http://turneringsservice.sjakklubb.no/playerdetails.aspx?TID=Ostlandsserien2017-183div-NorgesSjakkforbund&group=%D83A&snr=6

Fredrik Rekkedal vant klubbens vårturnering i langsjakk, foran Thomas Pronstad. Gruppe 2 (under 1500) ble vunnet av Max Teian foran Arnulf Dalberg. http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=LillestromVar2018-LillestromSjakklubb

Fem Lillestrøm-spillere stilte i Landsturneringen 2018, som ble spilt i Sarpsborg i juli. Både Audun og Thomas spilte bra i Mesterklassen, og hadde rating-framgang. Max ble nr 11 av 48 deltakere i Klasse 3, etter å ha vært med i medaljekampen lenge. Åge og Terje W havnet noe lenger ned på tabellen i sine klasser, men hadde det uansett spennende og gøy. Flere av partiene fra Landsturneringen ble kommentert her på klubbens web-sider.

På Landsturneringen var det også NM i lynsjakk og en Fisher Random -turnering, men der havnet klubbens spillere langt ned på resultatlisten.

Høstens klubbmesterskap i langsjakk ble en meget spennende affære, der avgjørelsen i begge klasser falt i dramatiske partier i siste runde. Fredrik Rekkedal ble klubbmester foran Audun Kvam, mens Anders Jensen på tredjeplass beseiret både Fredrik og Audun i de to siste rundene. Terje Wahl vant Gruppe 2 (under 1500) foran Åge Ringstad, etter å ha vunnet tre svart-partier på rad med skandinavisk åpning. http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=Lillestromklubbmesterskap2018-LillestromSjakklubb

Utenom langsjakken, har jeg notert 19 turneringer i klubben dette året. Her er antall turneringsseire (medregnet beste Lillestrøm-spiller i de to turneringene der folk utenfor klubben gikk til topps):

• Fredrik Rekkedal: 6
  • Audun Kvam: 5
  • Thomas Pronstad: 4
  • Dag Ulvin: 2
  • Ole Jørgen Aannestad: 1
  • Terje Wahl: 1 (tidshandicap)

Og i tillegg har det vært Lillestrøm-spillere med i turneringer på Bærum, Ski, Oslo, Bergen og Lillehammer i løpet av året, uten at vi orker å oppsummere alt det her.

Det var selvsagt Lillestrøm-spillere på plass i London for å se oppgjøret mellom Carlsen og Caruana. Og da A-Magasinet i forbindelse med VM-matchen i London laget et stort tema-nummer om sjakk her hjemme i Norge, så klarte de jammen å få med en Lillestrøm-spiller der også:

Årets trekk på Lillestrøm? Jeg stemmer for dette trekket fra partiet Rekkedal – Jensen (0-1) i nest siste runde av høstens klubbesterskap:

Avslutningsvis, en stor takk til turneringsleder Thomas Pronstad, som har loset oss trygt gjennom tonnevis med resultater i løpet av året som gikk. Og i løpet av nyttårshelgen skal de nye rating-tallene fra FIDE bli publisert på denne linken: http://www.sjakknytt.no/rating/liste/klubb/Lillestrøm/sort/fidestandard_desc

Ellers, takk til gamle og nye medlemmer for året som gikk. Og så får vi se hva 2019 bringer av gode og … eeh … interessante trekk.

3 kommentarer til “Sjakkåret 2018 – på Lillestrøm og ute i verden

1. Fredrik

Takk til Terje, Thomas og Zdenek for deres innsats for Lillestrøm Sjakklubb. Måtte det nye året bringe dere heder, ære og en rekke nye ratingpoeng, men først og fremst mye sjakkmoro! Godt nytt år til alle klubbvenner!😀

Svar
  2. Dag Ulvin

Sxd4 er et skikkelig knalltrekk! Tipper det ikke bare er årets men tidenes trekk spilt i Lillestrøm sjakklubb.

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.