Thomas i teten

Det var stort oppmøte og fint besøk fra både Strømmen og Akademisk da årets første FIDE-ratede turnering ble spilt denne mandagen. Formatet var seks runder hurtigsjakk (10+5). Hjemmehåpet Thomas Pronstad gikk helt til topps etter å ha holdt gjestende FM Inge Sandstad Skronstad til remis i det innbyrdes oppgjøret.

Her er alle resultatene: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillestromHurtigjanuar2019-LillestromSjakklubb

Det var tydelig at det var en stund siden folk hadde spilt hurtigsjakk, for innledningsvis liknet flere av partiene mer på lynsjakk, før tempoet etter hvert ble justert.

Flest ratingpoeng var det seirende Thomas Pronstad, samt Terje Wahl på sjetteplass, som dro av gårde med denne gangen. I det innbyrdes oppgjøret mellom disse to fikk Terje W nesten inn en «prepp» (forberedelse) med svarte brikker i Baltisk forsvar:

Trekket 5…Sc6 inviterer Hvit til å ta bonden på b7, men da ville den hvite dronningen ha kommet i store problemer etter 6 Dxb7? Sb4!

Thomas tenkte i over et minutt før han i stedet spilte 6 Lg5 og vant deretter partiet uten problemer.

Partiene som ble spilt på de elektroniske brettene, ligger her: https://lillestromsjakk.no/dgtlive/hurtig-jan-2019/

3 kommentarer til “Thomas i teten

 1. trofast klubbsliter med svake nerver

  Dersom Thomas insisterer på å vinne alle turneringer som arrangeres i klubben foreslår jeg at det utloves en belønning den den som kan sette en stopper for seiersrekken.

  Svar
  1. Thomas Pronstad

   Jeg må si jeg insisterer på å vinne alt jeg spiller ja. Men det skjer jo veldig sjeldent, se dokumentasjon i oppsummeringen til Terje tidligere der flere trofaste klubbslitere kommer bedre ut.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.