Dramatisk lagkamp

Det skjedde mye i lagkampen mellom Nordstrand-4 og Lillestrøm denne lørdagen. Det hele startet med at innbrudds- og/eller brannalarmen gikk da Åge og Terje W ankom lokalet.

Terje W kom fint i gang med svarte brikker i firespringerspill, og hadde fire gode trekk å velge mellom i det åttende trekket. Dessverre valgte han noe helt annet i et forsøk på å forbedre læreboka, noe som kanskje ikke er så lurt når motstanderen har 500 poeng høyere rating, og i trekk tolv gikk det galt. Med 12…Sxd5 i denne stillingen ville det fortsatt ha vært muligheter (+0,6), men vår mann valgte i stedet å parkere løperen nede i hjørnet med det dårlige (+3) trekket 12…La7?

Åge hadde hvite brikker, og stod helt ok etter en lang rokade. Etter en Lillestrøm-tabbe i trekk 15 fikk imidlertid Nordstrand-spilleren et voldsomt press og datamaskinen sier på et tidspunkt matt i 13 trekk. Svart valgte imidlertid å spise et tårn i trekk 28, og vips var det Åge som hadde matt i 6 trekk:

Åge startet riktig her, men så ikke at angrepet kunne avsluttes med kvelermatten, og nøyde seg derfor med remis ved å evigsjakke med springeren på Sf7+ og Sd6+. Uansett et bra resultat mot en spiller med over 400 poeng høyere rating.

På de to øverste bordene spilte Audun remis, mens Fredrik tapte. Og dermed vant hjemmelaget 3-1 mot Lillestrøm.

I morgen er det en klassiker: Lillestrøm mot Vålerenga! Nei, kampen går ikke på Åråsen …

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.