En dramatisk runde 7

Det skjedde mye i denne runden. Zdenek beholdt ledelsen på tabellen, etter vinst i et langt parti mot Anders Jensen på toppbordet.

På andrebordet sendte Audun sine bønder framover mot Dag, og etter 12 trekk så stillingen slik ut:

Stockfish sier etter en grundig opptelling i denne stillingen at Svart har en bonde mer, og den fordelen finslipte Dag gjennom de neste 44 trekkene. Og til slutt endte partiet med denne originale mattstillingen:

På de andre bordene ble resultatet slik:

Fredrik – Kyrre: 1 – 0

Åge – Max: 0 – 1

På bord 5 tapte Arnulf (med Hvite brikker) på tid med noen flere bønder på brettet enn motstander Tom Dalbak! Men det kan ha vært en remis-stilling. Uansett trist for Arnulf, som nok en gang spilte et fint parti.

På det nederste bordet spilte Terje W (Hvit) og Ole Jørgen et parti som startet som en slags hybrid mellom Wienerparti og Italiensk. Svart vant løperparet, brukte løperparet godt og vant etter hvert en bonde i sentrum:

Etter et par hasardiøse hvite bondetrekk som ikke ble straffet, fikk imidlertid Hvit opp et press mot bonden på f7. Og plutselig dukket denne muligheten opp for en vinnende kombinasjon:


Terje W utnyttet muligheten, og tok en overraskende seier.

Andreas Eilertsen hadde walk-over i denne runden.

Her er tabellen etter syv runder … http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillestromVarturnering2019-LillestromSjakklubb

1 kommentar til “En dramatisk runde 7

  1. Dag Ulvin

    Imponerende fin og ikke minst raskt publisert gjennomgang av runden! Generelt er inntrykket mitt at det spilles godt i denne utgaven av vårturneringen.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.