Sakte lyn eller rask hurtig

Hvor var du den kvelden Notre Dame-katedralen i Paris brant? Vel, i Skedsmohallen satt i hvert fall åtte sjakkspillere fordypet i en uformell liten påsketurnering med 5 min + 5 sek betenkningstid, alle mot alle.

Fredrik slo Ole Jørgen i første runde, gikk så på et tap mot Max i nest siste runde, men tok førsteplassen hårfint foran Ole Jørgen. Klubbens nyeste tilvekst Mohammed Farhood viste fin spillestyrke med tre seire og en prestasjon godt oppe på 1500-tallet.

Vi tar med denne hårreisende Wiener-åpningen fra partiet Wahl – Farhood:

Svart har her vunnet en bonde med sjakk, men i følge teorien og Stockfish skal likevel Hvit stå klart best i denne stillingen! Men en ting er å vite at man står best, noe helt annet er å finne den riktige veien videre i kampens hete. Tross vellykket åpning her kollapset den Hvite stillingen raskt.

Her er resultatene … http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Paskespill-2019-LillestromSjakklubb

1 kommentar til “Sakte lyn eller rask hurtig

  1. Dag Ulvin

    lol, jeg husker SIgurd Heiestad skrev om den tillat Dxf2+ varianten av Wienerparti i en av bøkene hans fra ca 1950. Han beskrev i typiske blomstrende vendinger hvor kliss til tap svart stod etter at han hadde spilt dette med hvit mot en sterk spiller (tror jeg). (la feilaktig igjen samme kommentar til et annet innleg)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.