Litt påskenytt

Det er stille i Skedsmohallen disse påskedagene, men vi kan jo ta med noen nyheter ute fra den store verden. Magnus Carlsen fortsetter å vinne, og søndagens seier med svarte brikker mot spanske Vallejo Pons styrket ytterligere Carlsens ry som kongen av sluttspill. I denne stillingen etter 50 trekk meldte supercomputeren «Sesse» om matt i 44 trekk:

Vallejo Pons ga opp etter 73 trekk, i denne stillingen, der maskinen sier matt i 8 trekk:

Men hadde dette vært lynsjakk i klubben, så hadde vi kanskje spilt bort vinsten slik …?

74. Sc3 Ld4

75. Lb7 Txb7 …. oooops!

På Fagernes har det som vanlig vært stor internasjonal turnering denne påsken. Det ble mest utlendinger i teten i den øverste klassen, men det kan jo nevnes at 14 år gamle Elham Abderlauf (2123) fra OSS rasket med seg hele 83 ratingpoeng derfra.

Enda flere ratingpoeng høstet imidlertid 13 år gamle Gunnar Brandshaug Dale (1903) fra Bærum (som gjestet oss i Skedsmohallen på en hurtigsjakkturnering for halvannet år siden). Brandshaug Dale vant ELO-klassen ubeseiret med 7,5/9 og plusset på med hele 100 ratingpoeng!

Mandag andre påskedag er Skedsmohallen stengt.

Mandag 29 april spilles siste runde i klubbens vårturnering.

1 kommentar til “Litt påskenytt

  1. Dag Ulvin

    lol, jeg husker SIgurd Heiestad skrev om den tillat Dxf2+ varianten av Wienerparti i en av bøkene hans fra ca 1950. Han beskrev i typiske blomstrende vendinger hvor kliss til tap svart stod etter at han hadde spilt dette med hvit mot en sterk spiller (tror jeg).

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.