Liv og røre i Larvik

Hei igjen. Først kongressen: Det ble en livat kveld, ja, med journalister og kameraer overalt, og mye publikum på tribunen. Møtet startet kl 17 og endte rundt midnatt. Og Lillestrøms delegater holdt ut, noterte argumenter og stemte etter beste evne:

Mens Runde 2 til de grader gikk Lillestrøms vei med fire seire og en remis, så var det noe mer motbakke i dag i Runde 3. Men vårt fremste medaljehåp er fortsatt Tom Dalbak i klasse 5, og han tok sin tredje strake seier i dag. Her tar han over inititiativet i partiet sitt etter en fin gaffel:

Det blir ny toppkamp på elektronisk brett for Tom tirsdag morgen. Merk at partiene tirsdag starter kl 10:00 fordi det skal være dobbeltrunde denne dagen. Det er direktesending på alle de store internett-sjakk-sidene: … https://sjakknm2019.no/live/

Trond Jacobsen er fortsatt med i medaljekampen i Klasse 2 etter å ha holdt en høyere ratet spiller til remis idag. Mens både Åge, Audun og Terje gikk på tap i dag, og skled noe lenger ned på resultatlistene.

Noen ord om mitt eget parti: Jeg tapte med svarte brikker mot 14-årige Tien Quoc Tran fra Bærum, som tok andreplassen i Klasse 5 i fjorårets Landsturnering. Egentlig stod jeg veldig fint midtveis i partiet, og til tross for at Hvit i denne stillingen har overdekning på feltet b5 så sier datamaskinen at det er bare å kjøre på! Men jeg så ikke at min a-bonde ville kunne lage trøbbel for Hvit når slagvekslingen på b5 først var i gang:

Grrr – hvorfor gikk jeg ikke i angrep her? Stockfish sier -3.

Selv etter å ha sløst bort den muligheten, var stillingen slett ikke ille (-0,7) etter dronningbyttet i trekk 24. Men nok en gang lot jeg være å trå til på b-linjen, og doblet heller tårnene på den åpne e-linjen. Etter hvert kjørte angrepet mitt seg fast der, og alt raknet på kongefløyen.

Det er dobbeltrunde på tirsdag. Vi satser på en ny god Lillestrøm-dag da.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.