Våre tall fra Landsturneringen 2019

Landsturneringen 2019 er unnagjort. Larvik Sjakklubb laget et fint arrangement. Flere av våre spillere gjorde det riktig bra. Her er en kort gjennomgang av tallenes tale: 

Audun Kvam spilte en fin turnering i mesterklassen, der han med 4,5 / 9 ble nr 26 av 46 deltakere. Tre seire og sterke remiser mot sølvmedaljevinner Espensen og nestor Ole Chr. Moen var veldig bra. Auduns prestasjon på 2100 gir 20 poeng framgang på FIDE-ratingen. 

Trond Jacobsen, som kom til klubben i våres, gjorde sin beste turnering hittil, med 17. plass i den store Klasse 2, som hadde 68 påmeldte. Dette gir hele 25 poeng framgang på FIDE-ratingen. Trond plusset også på 16 poeng på sin lynsjakk-rating. 

Anders S. Jensen spilte bare lynsjakken denne gangen. I klasse 2 scoret han der 4,5 / 10 og plusset 4 poeng på sin lynsjakk-rating. 

Åge Ringstad startet fint med tre poeng etter fem runder i Klasse 3. Men etter lite søvn ble det tungt på slutten, både i langsjakk og lynsjakk. Åge endte på 3,5 / 9 og gikk noe ned i FIDE-rating.  

Terje Wahl spilte til sammen 24 partier i Larvik, fordelt på langsjakk (9), lynsjakk (9) og Fishersjakk (6). Total score ble 50 %. Resultatene i Lyn og Fisher var ok, men langsjakken ble en skuffelse med 4,0 poeng og 36.plass blant 57 deltakere i Klasse 4. Det gir 35 poeng tilbakegang på FIDE-ratingen. 

Tom Dalbak hadde en kanonturnering i Klasse 5, der han tok fjerdeplassen med 6,5 poeng. Et halvpoeng til ville faktisk ha gitt sølvmedalje til Tom, som kjempet i teten hele veien. Flere av partiene hans ble kringkastet på Internett. En veldig fin mesterskapsdebut.

Zdenek Barton tok turen ned til Larvik for å delta i klasse Senior65+ i lynsjakken. Dette var en meget tøff klasse, og Zdeneks sjetteplass der ga en framgang på lyn-ratingen på hele 28 poeng. 

Noen kommentarer som falt underveis i løpet av turneringen: 

 • Audun: «Også i mesterklassen klarer man å bukke dronningen!»
 • Åge: «Jeg var god i lynsjakk da jeg begynte i klubben …»
 • Terje: «Jeg inviterte til Aljekhin, men ingen ville spille det. I andre trekk inviterte jeg til firespringerspill, men ingen ville spille det heller …»
 • Tom: «Man blåser raskt ned fra den elektroniske toppen.»

5 kommentarer til “Våre tall fra Landsturneringen 2019

 1. Anders

  Takk til Terje for spenrnde og lærerike rapporter fra NM. Og gratulere til alle med vel overstått. Spesielt til Tom. Som nok neppe får stille i klasse 5 til neste år.

  Svar
 2. Dag Ulvin

  Gratulerer med gode innsatser over hele linja, og flott informasjon underveis. Treffende sitater! Selvfølgelig en spesiell stjerne til Tom Henning. Morsomt å se at klubben har så aktive medlemmer som også hevder seg godt.

  Svar
 3. Tilbaketråkk: Et tilbakeblikk på 2019 | Lillestrøm sjakklubb

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.