Fortsatt mulighet til medalje for Lillestrøm

Tom Dalbak vant med svarte brikker i Runde 7, og ligger nå på fjerdeplass i Klasse 5. Det gjenstår to runder, og i morgen har Tom hvite brikker. Tom ligger så langt an til en ratingframgang på 16 poeng (han har møtt mange uratede spillere, ellers ville ratingframgangen ha vært større).

Terje W vant et raskt parti med svarte brikker i dag. Han er nå omsider oppe på 50 % score i Klasse 4, men ligger foreløpig an til en solid ratingnedgang (-20).

Åge spilte remis med svarte brikker i klasse 3, ligger også på 50 % score, med en liten ratingframgang (+2).

Trond spilte remis med hvite brikker i klasse 2. Han har også en score nå på 50 % men har møtt mange gode spillere, og ligger an til en solid ratingframgang (+19).

Audun tapte i dag med svarte brikker mot unge og lovende Shazia Shehzad (2088). Audun ligger så langt an til en liten ratingframgang (+3).

Vi tar med en oppgave i dag også. I dagens parti mellom Carl M Eckholt (hvit) og Terje Wahl (svart) var det en mer aggressiv utgave av Terje som satt ved bordet, med lang rokade og full fres. Slik var stillingen når svart skal gjøre sitt niende trekk.

Hmm – kan det være noen taktiske tricks her …?

Jeg satte i gang med avbyttene med 9…Dxd1+ og påførte Hvit isolert dobbeltbonde, noe som senere ble meget avgjørende i partiet. Men noen av dere ser kanskje en annen taktisk mulighet i den stillingen?

Åttende runde og lynsjakken spilles fredag.

2 kommentarer til “Fortsatt mulighet til medalje for Lillestrøm

 1. Fredrik

  Fantastisk innsats av våre spillere, vi trenger ferske ratingpoeng som kan drysses over oss som ikke fikk deltatt landsturneringen 😄

  Svar
 2. Terje Wahl

  Løsningen på oppgaven er De4! (-2) som riktig påpekt av Audun og Anders før NM-lynsjakken.
  De to aktuelle forsvarsvariantene:

  10. Sd2 Lxe2 (-2,5) og 10. Ld2 Sxe5 (-2,2)

  er omtrent like gode (eeeh – dårlige).

  I noen varianter er det to bønder som innkasseres, i andre varianter er det løper for tårn. Kompliserte saker.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.