Fredrik og Thomas i Oslo

Fredrik og Thomas tok turen til OSS superhurtig på lørdag. På forhånd var det klart at vi sannsynligvis måtte kjempe hardt for å få med poeng i det hele tatt. Et felt bestående av 25 deltakere hvorav 17 hadde titler av et slag var fryktinngytende.

Resultatene viste seg å gjenspeile forventningen til slutt, men underveis hadde vi noen veldig gode stillinger. Her er et utdrag fra Pronstad – FM Ole Christian Moen (0-1):

Hvit i trekket

Vi har spilt en kongeindisk, der sort gikk ut av en trekkgjentakelse for å i stedet spille f5? I denne stillingen spiller jeg det nest beste trekket i følge Stockfish. Rxe5. Jeg hadde satt penga på dxe5 Lxg3 Dxg3 og Sde2 eller dxe5 Sde2 Sxe2 Lxe2 De7 Dd5 hvorpå jeg etter å ha spilt Rxe5 innså at Se6 redder springeren. Da innså jeg også raskt at Lxg3 Dxg3 Sde2 blir effektivt stoppet av Dg7 og jeg har nada. Jeg begynte ikke å revurdere 2. trekkene, som jeg burde, men tenkte at i variant 1 får jeg slått e5 og har kanskje kompensasjon mot den åpne kongen og dårlige dronningside-offiserene. Det stemmer forøvrig, men jeg hadde brukt for mye tid til å klare å følge det opp med noenlunde fornuftige trekk.

I stedet hadde Dxe2 og Sd5 vært å foretrekke:

Hvit valgte Dxe2! og Nd5 i stedet. Her gir Stockfish gode +3.06

Sort har alvorlige problemer og mister materiell. Det som blir gitt som beste linje på Stockfish er å gi dronningen mot tårn og offiser så det blir to tårn mot dronning, men sort er fortsatt bundet ned og kongen er åpen. Det verste er at jeg så stillingen over fra Bxe2, men klarte ikke å se at sort ikke har noen redning. Prioriteringen av å få inn dronningen i d-linja var en grusom feil.

3 kommentarer til “Fredrik og Thomas i Oslo

  1. Fredrik

    Ja det var en pussig turnering, mine motstandere hadde et snitt på like under 2300, er derfor ikke helt knekt over at poengene uteble. Du gjorde en god turnering Thomas og kunne med litt glid hatt langt større poengfangst♟️😀. Vi får bare trene litt mer 🏋️🍏

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.