Førstelaget stormer videre

Førstelaget stilte med toppet mannskap og vant klart 3,5 – 0,5 hjemme mot Nordstrand-4 denne søndagen, etter seire for Dag, Audun og Thomas, mens Ivar spilte remis. Tre av partiene gikk «live» ut i internett-universet, så dere kan spille igjennom vinst-partiene her: https://lillestromsjakk.no/dgtlive/ost19-20/

Med denne seieren er det fortsatt godt håp om at Lillestrøm-1 skal kunne vinne sin gruppe i andredivisjon i Østlandsserien. De to kampene som gjenstår, er hjemme mot Stjernen-33 og borte mot Indre Østfold, som ledet tabellen før denne runden.

Noen gruppeseier eller opprykk blir det ikke for klubbens andrelag, men moro er det lell. Helgens bortekamp mot Offerspill-5 endte med tap, men (som vanlig for andrelaget) kunne mye vært annerledes:

Knut tapte et ellevilt parti på førstebordet, der pilen (tror jeg) svingte fram og tilbake. Muligens hadde det holdt for Knut med ett rolig trekk for å sikre kongestillingen, men iveren etter å fortsette angrepet ble litt for stor.

Åge trodde også han hadde en bra stilling innledningsvis på bord 2, men plutselig buttet det veldig imot der, og partiet ble nokså tidlig ferdig.

Kenneth var i ferd med å skulle ta hjem en klar seier med hvite brikker på bord 3 i et skandinavisk parti, da han plutselig bukket en hel løper. Men Kenneth hadde en stor flokk med bønder i det doble tårnsluttspillet, og presset seg fram til vinst i det som ble dagens lengste parti blant de mange lagkampene som ble spilt i Pilestredet denne søndagen.

På bord 4 hadde Terje W de svarte brikkene i et parti som startet med London mot Kongeindisk forsvar. Partiet ebbet ut med remis i denne stillingen, der løperne bare spaserte fram og tilbake på sine halve diagonaler. Stor var derfor overraskelsen da datamaskinen sa at denne stillingen er klart vunnet for Svart:

Er det noen som har en god plan for de svarte brikkene her? Jeg så den ikke …

Gode sjanser på de to øverste bordene, seier på tredjebordet, og en meget gavmild remis på fjerdebordet, altså. Hmmm – hvordan i all verden klarte vi å tape denne lagkampen …?

5 kommentarer til “Førstelaget stormer videre

  1. Fredrik

    Fantastisk, det er en fryd å følge laget. Jeg tipper de tar de to siste bare på farten! I partiet til Terje ville jeg forsøkt å spille ke6, deretter slå på e4, for så å spille ld5. Hvit må vel bytte og deretter vinner sort lett. Men jeg kan ta feil som så ofte før 😄

    Svar
    1. pronstad

      Ld5! Et trekk det er mulig å finne fordi stillingen har latt seg redusere ned til en veldig ensporet tematikk. Det eneste som er interessant i stillingen er bindingen og sorts fribonde.

      Svar
  2. Dag Ulvin

    Aha, jeg så ikke noen vinst for svart men Fredrik ser ut til å ha funnet den.

    Angående førstelaget så hadde vi omtrent 500 ratingpoeng mer på alle bord. Stillingene underveis så mer ut som om vi hadde 500 mindre på alle bord, så det var en svært heldig 3.5-0.5 seier.

    Svar
  3. pronstad

    Indre Østfold vant igjen med knapp margin, så de leder fortsatt. Vi har 1 individuelt poeng mer enn Fredrikstad og Indre Østfold, så med gode seire i de to siste vinner vi. Vi avslutter med Indre østfold som vi antakelig må slå. IØ har både oss og Fredrikstad igjen, som skulle tilsi at de har det tøffeste programmet. Jeg har troen på et opprykk!

    Svar
  4. Anders

    Terje ! Antar overskriften var inspirert av gårsdagens vær 🤔. Eller skjønner jeg godt, at det var lett å ta remis i din stilling.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.