13 tap på rad …

Jeg deltok i nett-turneringen Skagerrak KRC Blitz 2020 Arena på Lichess fredag 1 mai. Etter seier i første runde hadde jeg et håp om å møte en stormester i løpet av den første timen, og slik gikk det. I femte runde satt nemlig GM Kjetil A Lie med svarte brikker på andre siden av brettet. Han spilte en slags akselerert sicilianer-drage, og da jeg prøvde å spille i samme tempo, så ble jeg selvsagt feid av brettet …

Wahl – GM Lie. Men auda – her har jo noe gått helt galt for Hvit allerede etter 12 trekk …

Men i neste runde mot Migue-R (2125) storspilte jeg i åpningen med hvite brikker. Her sier datamaskinen +0,7 etter et elegant offer:

Hvit står best her etter 18 trekk. Men deretter var det bare nedoverbakke i dette partiet også …

Og sluttresultatet? Nr 180 av 245 deltakere, etter vinst i første partiet og deretter 13 strake tap, før det ble noen seire mot slutten. Den gjennomsnittlige motstander-ratingen var 1917. Så ja – jeg møtte en stormester, men jeg burde selvsagt ha tatt meg mye bedre tid i akkurat det partiet.

Og forresten – vi laget en god 1.mai-middag her i huset mens turneringen pågikk.

Og ja, jeg må jo ta med denne Wienerspill-miniatyren. Og det er meg med de hvite brikkene:

Ikke ofte jeg setter matt etter 16 trekk …

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.