Knusende seire mot USA og Russland

Jeg måtte forsvare Norges og Lillestrøms ære – med svarte brikker – mot sjakk-nasjoner som Russland og USA på Chess.com sist uke. Betenkningstiden var ett trekk i døgnet, men det må innrømmes at mange av trekkene ble gjort temmelig kvikt over mobiltelefon, og begge partiene var over i løpet av en uke.

Partiet mot min amerikanske motstander startet på kaotisk/kreativt siciliansk vis, og ingen av spillerne rakk å rokere. «Jevnt, men ubalansert» må man vel kunne kalle dette: 

Hmm, når skal løperen min komme med i spillet …?

Etter-analysen har vist at datamaskinen ikke likte at dronningen min dro på tokt på h-linjen, men det opprettholdt i hvert fall en slags matt-trussel mot den hvite kongen. Og etter hvert utviklet det seg til en kjempebra stilling:

Kongen er i trygghet og Svart står til vinst (-5) ved riktig spill …

Men etter slurvete spill hvert kom jeg under et voldsomt press …  

Auda, nå er det Hvit som står til vinst (+5)

Hvit ble imidlertid for ivrig med å bytte springer mot tårn der, og jeg klarte å avvikle til et fordelaktig sluttspill, der min motstander for sent oppdaget min sterke c-bonde: 

I partiet mot russeren spilte jeg kongeindisk forsvar. Jeg ofret en offiser, og fikk et voldsomt press, men overså at jeg her raskt kunne ha satt ballen i mål. I stedet for det overivrige 23…Le5+ burde jeg først ha spilt 23…Txe3! 

Vel, det ble deretter flere bytter, men jeg endte opp med godt koordinerte tårn:

Og i sluttspillet ble Hvits hest altfor kortbeint i forsøket på å stoppe min bredt anlagte framrykking av bønder:

Og dermed ble sluttresultatet:

  • Russland – Lillestrøm: 0-1
  • USA – Lillestrøm: 0-1

1 kommentar til “Knusende seire mot USA og Russland

  1. Anders

    Herlig Terje. Godt for oss Lillestrøm gutta å se. Vi har ikke noe å være red for ute der..USA og Rusland bare kom an 💪💪

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.