Klubbmesterskapet er i gang!

Mens norske storspillere som Christiansen og Stuvik Holm vant hver sin turnering i Ungarn, og Aryan Tari stormet videre i Chess24 Banter-Blitz, så startet Lillestrøm Sjakklubbs klubbmesterskap 2020 opp i Skedsmohallen. Det ble spilt på fem bord, og ikke overraskende ble det mest favorittseire. Kveldens overraskelser var at Trond Jacobsen holdt remis mot Thomas Pronstad, og at Zdenek og Terje W måtte bryte for hengeparti. Her er alle resultatene:

De tre partiene som ble spilt på elektronisk brett, ligger her: https://lillestromsjakk.no/dgtlive/lsk-klubb2020/

Vi tar med noen minneverdige øyeblikk fra fortsettelsen av hengepartiet mellom Zdenek og Terje W , der klokkene startet på 7:18 mot 2:18.

Zdenek fulgte datamaskinens råd om å sette dronningen sin i slag i trekk 48. Og Terje hadde fått råd av sin datamaskin om å gå for dronningbytte i den stillingen:

Ikke så lurt å slå den hvite dronningen her, nei.

På dette tidspunkt var stillingen cirka +2 for Hvit, men så jevnet det seg ut. Og i trekk 56 kunne Svart ha utliknet til 0,0 …

Stockfish sier at 56…b4! gir helt likt spill (0,0). Men jeg spilte 56…d4? og la med det ut på en lang kongevandring som taper partiet (+3).

Zdeneks hemmelige trekk 47 Dh6+ var ganske bra, og ganske lett å gjette. Derimot er det mer schwung over datamaskinens anbefalte trekk i den avbrutte stillingen. Etter 47 Te3! Df4 sier Stockfish +60! Men hvilken hvitspiller ville latt Svart gjøre 7 nødsjakker før man fortsetter angrepet …?

Stockfish sier at her er det bare å kjøre på (+60) for Hvit, til tross for at den svarte dronningen umiddelbart setter i gang med å sjakke og plukke bønder!

Klubbmesterskapet fortsetter med langsjakk de kommende mandagene kl 18:00 presis.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.