Jevnt i teten, og storfint besøk.

Etter to runder av klubbmesterskapet er det fem spillere i teten med 1,5 poeng. Audun hadde i prinsippet muligheten til å stikke i fra resten av feltet denne mandagen. Men på den andre siden av bordet satt en sterk stormester, og det ble litt for tøft. Her er resultatene:

Tabellen etter to runder ser dere her (merk at det foreløpig gis walk-over-remiser) http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Lillestromklubbmesterskap2020-LillestromSjakklubb

Audun spilte lenge meget godt i oppgjøret mot GM Christiansen, men brukte mye tid. Stockfish liker absolutt Svart i denne stillingen, men i stedet for datamaskinens anbefaling 24…Lf6 (-1,1) spilte Audun 24…Lg5? (+1,3) og deretter var det enveiskjøring.

Det kan bli lenge til neste gang en Lillestrøm-spiller står best (-1) mot en GM …

Begge spillerne virket imidlertid godt fornøyd etter partiet:

(Foto: Zdenek Barton)

Trond Jacobsen holdt Thomas Pronstad til remis i første runde, og tok et helpoeng med svarte brikker denne gangen mot fungerende assisterende turneringsleder Terje Wahl. Men det var Hvit som kom best i gang i det partiet, med 12 teoritrekk på rad fra boka «Taming the Sicilian» (Nigel Davis, 2002). Og etter 25 trekk var det fortsatt +1 for Hvit:

Flere gode trekk å velge imellom for Hvit her ….

Men 26 Lxf6? spilte bort hele fordelen, og ga Svart initiativet (-1).

Så sent som i trekk 40 var det imidlertid jevnt, her ville 40 Tf4 ha gitt helt lik stilling, i følge Stockfish:

40 Tf4 er et interessant trekk her. Stockfish sier 0,0.

På dette tidspunkt hadde imidlertid fungerende assisterende mistet oversikten på brettet, og gikk rett i sjakk matt to trekk senere! Trond er nå en av de fem i teten.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.